Ενημερώθηκε ο κ. Ν. Χαρδαλιάς για την Ροδόπη;

29 Μαρτίου 202022:49

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η συγκυρία τό’φερε έτσι να έρθει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και οι συνεργάτες μαζί με κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη , μία ημέρα μετά την περιπετειώδη “ανακάλυψη” του βεβαιωμένου κρούσματος  Covid 19 σε οικισμό του Ν. Ροδόπης.

Να υπενθυμίσουμε ότι 12 είναι τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ξάνθη, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Μύκη, υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Από αυτά, τρία προέρχονται από τον οικισμό του Εχίνου, όπου δεν υπάρχει αύξηση, και 6 από την πόλη και τους πεδινούς οικισμούς. Έχουν σημειωθεί 3 θάνατοι σε όλο το νομό ενώ, όπως ανακοινώθηκε υπάρχουν 16 ύποπτα κρούσματα για τα οποία αναμένονται τα αποτελέσματα, 7 από το Δήμο Μύκης και 9 από τον υπόλοιπο νομό.

Στην Αλεξανδρούπολη ένας ασθενής που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΑ κατάφερε με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, να ξεπεράσει τον θανάσιμο κίνδυνο από τις σοβαρές επιπλοκές που τον προκάλεσε ο κορονοϊός.

Λόγω της θετικής αυτής εξέλιξης αποφασίστηκε η αποσωλήνωσή του, ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός που θα αξιολογηθεί από τους αρμόδιους επιστήμονες.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως ένας ασθενής που νόσησε με κορονοϊό θεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Να σημειώσουμε ότι ακόμη περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση και σχετική συνέντευξη τύπου από τους αρμόδιους για θέματα δημόσιας υγείας στην ΠΑΜΘ και την ΠΕ Ροδόπης καθώς και σχετικές ανακοινώσεις με ύποπτα ή πιθανά κρούσματα, τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί, πόσα τέστ έχουν γίνει κοκ

Αναμέναμε ,λοιπόν, ότι θα βρισκόταν σήμερα στον Εχίνο η Δκτής του ΓΝΚ “Σισμάνογλειο” κ. Μάγδα Γιαμουστάρη προκειμένου να ενημερώσει τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί και στην περιοχή μας, καθώς επίσης να θέσει και σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ενδεχομένως το Νοσοκομείο της Κομοτηνής σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Η ανησυχία στην κοινή γνώμη είναι διάχυτη , κι ας μην ξεχνάμε ότι και ο Ν. Ροδόπης έχει δεχθεί επίσης οικονομικούς μετανάστες και φοιτητές , ενώ ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της περιοχής συμπολίτες μας , οι οποίοι υποβλήθηκαν σήμερα και σε σχετικούς ελέγχους.

Η επίσκεψη του κ. Ν. Χαρδαλιά ήταν χρήσιμη και απαραίτητη γι ατην περιοχή μας, αλλά έγινε χωρίς οργάνωση, με πολλά λάθη από την πλευρά της  ΠΑΜΘ ενώ ο ίδιος φάνηκε να μην γνωρίζει τί εστί Μύκη , Εχίνος και “προξενικός” Δήμαρχος Ριντβάν Αλή Χουσεϊν και τοπικό πολιτικό λάιφ στάιλ

Τέλος, προσμετράται θετικά για την Ροδόπη η σχέση τεχνοκρατικής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Ν. Χαρδαλια και στελέχη της ΠΑΜΘ.

ΥΓ: Όσοι ενοχλήθηκαν με την επισήμανση των λαθών που διεπράχθησαν κατά την επίσκεψη του κ. Ν. Χαρδαλιά στον Δήμο Μύκης, ας θυμηθούν το περίφημο κοσμικό τραπέζι στην Κηφισιά από το οποίο νόσησαν οι πιο σημαντικοι γιατροί της Ελλάδας  ,πολιτικοί και επιχειρηματίες. Στον πόλεμο τα λάθη δεν συγχωρούνται.. Και μην μπερδεύουμε την πολιτική επικοινωνία με την πολιτική προστασία….

 

Αρθρογράφος