Συνελήφθησαν 3 διακινητές και 10 διακινούμενοι

28 Ιουλίου 202317:54

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα(27 &28-7-2023)σε περιοχές της Καβάλας του Έβρου και της Ροδόπης,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ορεστιάδας και Ροδόπης,τρειςαλλοδαποί διακινητές,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρειςδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το μεσημέρισε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,σήμερα τοπρωίσε περιοχή του Διδυμοτείχου, αστυνομικοίτου Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητομετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

 

Στη τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Σαπών ο τρίτος διακινητής, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Επιπλέον όπως προέκυψε για το όχημα έχει δηλωθεί υπαιξέρεση την 15-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

 

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα,ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσόκαι κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκανστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαντο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΔιδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.

Αρθρογράφος