Συναυλία Μουσικής δωματίου στο Ρεξ

13 Δεκεμβρίου 201915:10

Η δεύτερη συναυλία του τρίτου κύκλου Μουσικής δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ , θα δοθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην Ρεξ) στις 8 μ.μ.

Πρόκειται για ρεσιτάλ πιάνου και φλάουτου, με την πιανίστρια Ελένη Ναουμίδου και τον φλαουτίστα  Νικόλαο Ζήση.

Θα εκτελεστούν έργα G. Ph. Telemann, G. Donizetti , Fr. Borne , J. Mouquet , P.I.Tschaikowsky και Fr. Martin

Η Ελένη Ναουμίδου, είναι Διπλωματούχος Πιάνου από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα) του Ωδείου Σερρών. Αριστούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), ειδικεύτηκε στο πιάνο με την αναγνωρισμένη πιανίστα και Καθηγήτρια Βίνια Τσόπελα και αποφοίτησε από την τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας Τατιάνας Παπαδοπούλου (Ph.D.).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με γνωστούς καλλιτέχνες: Ν. Αστρινίδη, Στ. Βασιλειάδη, V. Merjanov, N. Petrov.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες παίζοντας σόλο και μουσική δωματίου.

Από το 1997 ασχολείται ενεργά με τη διδασκαλία. Είναι Καθηγήτρια Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών και στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών. Διοργανώνει με επιτυχία μαθητικές συναυλίες με σκοπό την καλλιέργεια και την προβολή νέων μουσικών.

Ο Νικόλαος Ζήσης είναι  διπλωματούχος στο Φλάουτο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Κ.Ω.Θ.) στην τάξη του I. Macovei, κάτοχος πτυχίου Παν/μίου (Bakk. Art) και μεταπτυχιακού (Mag. Art) από το Παν/μιο Μουσικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Γκρατς της  Αυστρίας (KUG) στον τομέα «σολιστικό Φλάουτο» υπό την καθοδήγηση του Nils-Thilo Krämer, σπουδές για τις οποίες είχε λάβει και υποτροφία «Αλ.Τριάντη» του Σωματείου «Σύλλογος Φίλων της Μουσικής» του ΜΜΑ για δύο χρόνια.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος με τους

  1. Bennett, R. Aitken, D. Flury, M. Grauwels και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα Αυστρία και Ελβετία.

Έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς του ΚΩΘ, της εταιρείας «Τέχνης» για ξύλινα Πνευστά και στην Ορχήστρα. Είναι μέλος της Orchestra Mobile και υπήρξε μέλος της  Camerata Europaea για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-14.

Συνεργάζεται με την Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Συμμετέχει σε παραγωγές του Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης και του Όπερα Στούντιο «Skull of Yorick Productions».

Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής φλάουτου πλήρους ωραρίου για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, καθώς και ωρομίσθιος στο Μουσικό Σχολείο Βεροίας. Εργάζεται  ως αναπληρωτής καθηγητής Φλάουτου μειωμένου ωραρίου στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Δίδαξε επί σειρά ετών στα Δημοτικά Ωδεία του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης (Σταυρουπόλεως και Πολίχνης) ως καθηγητής φλάουτου και Μουσικής Δωματίου. Από το 2016 δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θράκης και διδάσκει φλάουτο στο Ωδείο Φαέθων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης και στην Σύγχρονη  Μουσική Σχολή «Θράκες» στην Κομοτηνή. Υπήρξε Α΄ κορυφαίος φλαουτίστας της Δημοτικής Ορχήστρας  Λάρισας κατά την ίδρυσή της, συμβασιούχος  και συνεργάτης της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) ως Β’ Κορυφαίος, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας για 2 έτη, με την οποία έχει εμφανισθεί και ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ). Τέλος είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου αρχαιοελληνικής μουσικής «Ορφεία Αρμονία» σχήμα του οποίου επικεφαλής είναι ο Δημήτρης Δελφινόπουλος.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρθρογράφος