Σεμινάριο με θέμα: «Καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκωνκαι λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»

16 Ιουλίου 202106:40

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 , πραγματοποιήθηκε από τονΑναπτυξιακό Οργανισμό ΤοπικήςΑυτοδιοίκησηςΑνώνυμηΕταιρεία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗσε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σεμινάριο ενημέρωσης για τις «Καλές πρακτικές διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», στο κτίριο της Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INTERSYC II – IntegratedTerritorialSynergies for Children Health and Protection ΙΙ Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II», του προγράμματος “InterregV-AGreece-Bulgaria” 2014-2020».

Στόχος του Σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των δημόσιων φορέων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 με σκοπό την αξιοποίηση της από όσο το δυνατόν περισσότερους κρατικούς φορείς και την βελτιστοποίηση της συνεργασίας τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  και αφετέρου η μεταφορά τεχνογνωσίας στους παρευρισκομένους για την διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων με την χρήση εργαλείων όπως το MissingAlertApp.

Στο Σεμινάριο συμμετείχανο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών κ. ΙμάμογλουΤζιχάν, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. ΜουμίνΟντέρ, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Kομοτηνήςκ. Τζενετίδης Θέμης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κ. Χουρτερούδης Πασχάλης και στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, εκπρόσωποι της Δ/νσηςΑστυνομίας Ροδόπης,στελέχη τηςΔιεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘκαι από το Αυτοτελές Τμήμα Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α.,στελέχη του Τμήματος κοινωνικής Αρωγής και Υγείας (Πρόνοια) του Δήμου Κομοτηνής,στελέχη των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης, στελέχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης, στελέχη του ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών μονάδων της Κομοτηνής.

Αρθρογράφος