Προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την έννοια της “ενιαίας οντότητας” για την μειονότητα στην Θράκη; – Που κρύβεται ο κ.Αλ. Τσίπρας;

28 Μαΐου 202223:16

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πριν από μία δεκαετία -περίπου- ο τότε ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας ήταν εμφανές ότι προωθούσαν για την Θράκη το μοντέλο της ομογενοποιημένης μειονότητας, της “μειονοτικής ενιαίας οντότητας” ευνοώντας την επέκταση του τουρκικού εθνικισμού στην περιοχή της Θράκης.

Αυτό το είδαμε, ξεκάθαρα, το 2014 όταν η Κουμουνδούρου απέπεμψε από το ευρωψηφοδέλτιο μια υποψήφια, την κ. Σ. Σαμπιχά η οποία μέσω της δράσης της στην περιοχή και των δημόσιων τοποθετήσεών της αυτοπροσδιορίζεται ως μουσουλμάνα Ελληνίδα Ρομά.Τότε, μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών και πρωτίστως του καθηγητή του Παντείου και υποψηφίου ευρωβουλευτή Δ. Χριστόπουλου μάθαμε ότι “η Αριστερά στη Θράκη δεν θέλει πολιτικές και υποψηφιότητες τριχοτόμησης, αλλά ενότητας και όχι μόνο της μειονότητας, αλλά ενότητας των ανθρώπων στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε” και κατά συνέπεια τασσόταν υπέρ της λογικής ότι η μειονότητα είναι ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο μόρφωμα.

Γιατί σωστά κόπηκε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρθρο στο tvxs.gr από το Δημήτρη Χριστόπουλο

Σε ένα σχετικά πρόσφατο κείμενο είχαμε “αποκαλύψει” την “ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη” και ήταν εμφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας μεταβαίνοντας στον Ίασμο για χάρη του Φερχάτ Οζγκιούρ έδωσε την σιωπηρή του συγκατάθεση για την συνύπαρξη δομών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο.

Η φανερή (πλέον) ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο διπλωματικός σύμβουλός του είναι προφανές ότι εγκρίνουν τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο το οποίο όχι μόνον προσπαθεί να επιβάλει στην μειονότητα τους αρεστούς στον Μουράτ Ομέρογλου αλλά ανέχονται και την ωμή παρέμβασή του στα εσωκομματικά της περιοχής.

Εκτός κι αν δεν γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρα και ο διπλωματικός σύμβουλός του, ότι με εντολή του Τούρκου Προξένου συστάθηκε η περίφημη Ομάδα – Οργάνωση Μελών Ιάσμου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το 2021, (είναι 5 ο ΟΜ στην Ροδόπη. Οι ΟΜ εκλέγουν τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής. Τα μέλη της νομαρχιακής συντονίστρια – γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα. Στην Κομοτηνή υπάρχουν δύο ΟΜ .) που διαμόρφωσε κατά το δοκούν την σύνθεση της νέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης πριμοδοτώντας με 250 περίπου σταυρούς το “φιλοτουρκικό λόμπυ” εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας στην γνωστή διχοτόμηση τις τοπικές δομές του κόμματος με την οικογένεια Οζγκιούρ και την παρέα του Προξενείου να εξελίσσονται σε μία επιθετική ριζοσπαστική φράξια, μία “σέκτα” που οδηγεί σε εσωκομματικό αλληλοσπαραγμό.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σιωπά, ο λαλίστατος κ. Γ. Κατρούγκαλος επίσης, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Τάκης Χαρίτου προσπαθούν παρασκηνιακά κι εντός των δομών του κόμματος ν’αντιδράσουν , αλλά φαίνεται ότι η απόφαση της Κουμουνδούρη είναι ειλημμένη.

Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος καλύπτει Φερχάτ Οζγκιούρ και Μουράτ Ομέρογλου;

Η πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη ταυτίζεται με τις επιδιώξεις του τουρκικού προξενείου χωρίς να λαμβάνει υπ’όψιν του το ρίσκο της απώλειας των ψηφοφόρων εκείνων που ενοχλούνται από τον τουρκοπροξενικό εσμό.

Και το ερώτημα παραμένει: Ποιός τελικά συμβουλεύει τον κ. Αλ. Τσίπρα (και) για την Θράκη;

Αρθρογράφος