Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος καλύπτει Φερχάτ Οζγκιούρ και Μουράτ Ομέρογλου;

27 Μαΐου 202207:53

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε ένα παλαιότερο κείμενο-αναφορά στην επίσκεψη Γ. Κατρούγκαλου στην Θράκη σχετικά με την Διακομματική Επιτροπή της Θράκης είχαμε επισημάνει ότι δεν είδαμε καμία τοποθέτησή του στην τακτική ανοχής που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δράση πολιτικών στελεχών του στην Ξάνθη ή την Ροδόπη που συμπορεύονται με τους “Γκρίζους Λύκους”…. Από εκείνη την επίσκεψη προέκυψαν κι άλλα ζητήματα που δυστυχώς έμειναν έωλα κι αναπάντητα.

Παρακολουθώντας τα βίντεο από τις τότε τοποθετήσεις του, βλέπουμε ότι σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τη συστηματική προβολή μειονοτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του προξένουαπάντησε πως «Είναι προφανές οτι το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής προσπαθεί να έχει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας και αυτό είναι αντίθετο στο άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης». (το άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι διπλωμάτες οφείλουν να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας στην οποία βρίσκονται και να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της)

Να θυμίσουμε , βεβαίως,ότι το βασικό ζήτημα για τον κ. Γ.Κατρούγκαλο όταν είχε επισκεφθεί την Θράκη αφορούσε στην εκλογή των μουφτήδων και είχε δηλώσει σχετικά: «Είναι προφανές ότι το τουρκικό Προξενείο προσπαθεί να έχει ρόλο στα πολιτικά της χώρας και αυτό είναι αντίθετο στο άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης. Οι προτάσεις που κάναμε για τον τρόπο επιλογής του Μουφτή είχαν αυτό το χαρακτηριστικό, να είναι της γενικής αποδοχής της μειονότητας ο θρησκευτικός τους ηγέτης. Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν είναι γενικής αποδοχής δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μπορεί να έχει επιρροή οποιοδήποτε ξένο κέντρο», δήλωνε χαρακτηριστικά.

Γ. Κατρούγκαλος: “Διακομματική Σύγκλιση” για την εκλογή Μουφτήδων, σιωπηλή νομιμοποίηση των “Γκρίζων Λύκων” (video)

Σήμερα, αποδεικνύεται ότι το τουρκικό Προξενείο ΑΠΕΚΤΗΣΕ -ελέο ΣΥΡΙΖΑ- ρόλο και στην κομματική σκηνή της Χώρας.

Μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΕ και για χάρη του τουρκοψευδομουφτοπροξενικού Τροφίμου κ. Φερχάτ Οζγκιούρ καταπατήθηκε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ με εμφανή την παρέμβαση του τουρκοπροξενικού μηχανισμού ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος δεν φαίνεται να συγκινείται….

…Αλλά ούτε και να ενοχλείται από την ευθεία επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δημήτρης-Τάκης Χαρίτου από τον μηχανισμό του Προξενείου με την προφανή σιωπηρή έγκριση από τους συντρόφους του…και

… Ακόμη χειρότερα , δεν επανέφερε στην τάξη τον κ. Φερχάτ Οζγκιούρ μέσω μιας κάποιας διορθωτικής δήλωσης που θα καταδίκαζε το προξενική αφήγημα για καλπονοθεία στην Θράκη και μάλιστα επιί ΕΠΟΧΗΣ ΣΥΡΙΖΑ…

…Τέλος, δεν φαίνεται να ενοχλείται από την δραστηριότητα δύο επιφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη που εναγκαλίζονται με τουρκοψευδομουφτήδες και Τούρκους κρατικούς αξιωματούχους: Οζγκιούρ Φερχάτ και Ερντέμ Χουσεΐν….

… Εκτός κι εάν η άλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη από το τουρκικό προξενείο γίνεται με την συναίνεση όλων….

Τα “μαχητικά της Άγκυρας” έφτασαν στην Κομοτηνή και απειλούν βουλευτές και δημοσιογράφους

Αρθρογράφος