Πότε η ΑΜΘ θα υιοθετήσει ψήφισμα για τους αιχμαλωτισθέντες Έλληνες Στρατιωτικούς; – Ερωτηματικά από την στάση των Χρ. Μέτιου και Μ. Κατραντζή

28 Απριλίου 201814:38

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Χρειάστηκαν τρεις μήνες, προκειμένου οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΜΘ να συντάξουν και να διατυπώσουν εγγράφως πολιτική θέση, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, ενός θέματος που δεν αφορά άμεσα στις υποθέσεις της περιοχής. Να επισημανθεί ότι εκείνο το ψήφισμα “πέρασέ” με 15 ψήφους...(με 12 ψήφους από την Περιφερειακή Αναγέννηση, 1 από την ελληνική Αυγή, 1 από ανεξάρτητο και 1 από την παράταξη “Μακεδονία- Θράκη- Ελλάδα μας”)

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν αποκλείεται ο κ. Χρήστος Μέτιος να περιμένει μία από μηχανής λύση στο θέμα της αιχμαλώτισης των δύο Ελλήνων Στελεχών του ΕΣ ώστε να μην αναγκασθεί να πάρει θέση ως πολιτικός αλλά και ως ανώτατος θεσμικός άρχοντας της περιοχής. Σε αντίθετη περίπτωση (που απευχόμαστε) δεν αποκλείεται να περιμένουμε μετά το καλοκαίρι, κι αφού θα έχει περάσει η τουριστική περίόδος, για να ψηφισθεί σχετικό κείμενο.

Ο προσεκτικός παρατηρητής της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, μπορεί να αντιληφθεί τις συνθήκες που επικρατούν στην συζήτηση και τις τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων με βάση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και συνειδητοποιεί ότι εάν το επιθυμούσε ο κ. Χρ. Μέτιος θα το είχε ΘΕΣΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ κι όχι στο τέλος όπου είναι εμφανής η κόπωση της συμμετοχής σε ενα τετράωρης διάρκειας συμβούλιο.

Το ερώτημα που τίθεται και για τον πλέον καλόπιστο παρατηρητή, έχει να κάνει με τις πραγματικές προθέσεις του κ. Χρ. Μέτιου και των συνεργατών του, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν ήταν και εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κος Μουσταφά Κατρατζη ο οποίος υποστηρίζεται από τον νυν Περιφερειάρχη κ.Μέτιο.

Είναι τουλάχιστον φαιδρό, να ασχολείται η ΠΑΜΘ με ένα αμιγές θέμα εξωτερικής πολιτικής που δεν επηρρεάζει άμεσα τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, ενώ παραβλέπει το συμβάν που έλαβε χώρα στα ακροτελεύτια σύνορα της ελληνικής επικράτειας, που είναι και τα όρια της ΑΜΘ.

Η αδυναμία δε του κ. Χρ. Μέτιου στη διαχείριση κρίσεων αλλά και η ακρισία των συνεργατών του φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν μερίμνησαν να βρουν και μία εύσχημη διέξοδο υιοθετώντας ένα γενικόλογο κείμενο όπως αυτό της ΠΕΔ ΑΜΘ που αναφέρεται στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Όπως και νά’χει ο κ. Χρ. Μέτιος και οι συνεργάτες του απέτυχαν να αφουγκρασθούν για μία ακόμη φορά τον παλμό της τοπικής κοινωνίας από το φόβο μήπως και δυσαρεστήσουν πολιτικούς φίλους κι ετερόκλητους εταίρους.

Αρθρογράφος