__

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

15 Ιουνίου 201123:10

__Αρνητικά σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά το οποίο ανακοίνωσε ότι αύριο προχωράει σε ανασχηματισμό.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ, με τη συγκέντρωσή του αύριο στις 19:30 στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις, θα δώσει την απάντησή του στα παιχνίδια και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό και να τον υποτάξουν στη βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε τα εξής: «Έλλειψη γενναιότητας και εθνικού οράματος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Οι ταγοί δήλωσαν υποταγή στα καπρίτσια και τα γινάτια τους. Από μία κυβέρνηση εθνική και έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, μείναμε σε μία από τα ίδια. Μπράβο σε αυτούς που συντέλεσαν στο να σαπίζει η χώρα στο τέλμα. Τώρα πια οι εκλογές είναι μονόδρομος. Η νέα Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνεται μόνο ως υπηρεσιακή».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, δείχνουν πόσο ανεύθυνα και επικίνδυνα συμπεριφέρονται ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντί για μια ουσιαστική συζήτηση για τη διάσωση της χώρας, αυτό που εξελισσόταν ήταν ένα πολιτικό παζάρι με εκατέρωθεν εκβιασμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς. Με αυτές τις γελοίες συμπεριφορές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούν το τόπο στην καταστροφή και την χρεωκοπία.»

Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το δικομματικό πολιτικό σύστημα επιβεβαίωσε ότι εκτός από φθαρμένο και αποτυχημένο, είναι πλέον και γραφικό. Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού οδηγούν τη χώρα σε μια κυβέρνηση που στο όνομα του ανασχηματισμού επιδιώκει τον εξωραϊσμό μιας αδιέξοδης πολιτικής».

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr