Ο στόχοι της επίσκεψης του ΤΥΦΥΠΕΞ στην Θράκη και ο βαθύς ύπνος της Αθήνας (video)

7 Μαΐου 202109:22

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η επίσκεψη του ΤΥΦΥΠΕΞ Γ.Σ. Κιράν πήγε ακριβώς όπως την είχαμε προβλέψει και ο αναγνώστης μας μπορεί να το διαπιστώσει παρακολουθώντας τα αναρτηθέντα κείμενα στον παρόντα ιστότοπο.

Η Αθήνα διέπραξε ένα ολέθριο λάθος αφήνοντας την τουρκική προπαγάνδα να αναπτυχθεί επί ελληνικού εδάφους δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις εκτός Χώρας και ανησυχία στους Έλληνες εντός αυτής.

Ένας συγχρονισμένος μηχανισμός τουρκικής προπαγάνδας με 32 tweets και 17 αναρτήσεις στο facebook σε συνδυασμό με την προβολή ειδήσεων από συμβατικά μέσα ενημέρωσης προέβαλλε διαρκώς τις κινήσεις και την δημόσια δραστηριότητα του ΤΥΦΥΠΕΞ χωρίς την λήψη αναλόγων αντιμέτρων από την ελληνική πλευρά στα πλαίσια του εν εξελίξει υβριδικού επικοινωνιακού πολέμου.

Σε μία εποχή έντονης κρίσης στο εσωτερικό της τουρκικής κοινωνίας η διάχυση ενός σύγχρονου κι ευπρεπισμένου εθνικιστικού λόγου στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει την δική του σημασία στην διαμόρφωση και τον επηρεασμό της κοινής γνώμης  ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων κι αντιλήψεων.

Έχει σημασία ν’αντιληφθούμε ότι την διαδραστικότητα που επιτυγχάνεται με τα social media καθώς τα  Tweets με εικόνες λαμβάνουν 18% περισσότερα κλικ, 89% περισσότερα likes και 150% περισσότερα retweets, ενώ κοινοποιούνται 125 εκατομμύρια hashtag και 500 εκατομμύρια GIF καθημερινά. Ο μηχανισμός του ΤΥΦΥΠΕΞ επένδυσε απ’ό,τι φαίνεται σε  καμπάνιες άμεσων μηνυμάτων(Direct message) οι οποίες και είναι 300% πιο αποτελεσματικές στην διαδοσιμότητα της είδησης και της αντίδρασης των χρηστών. Η κορωνίδα αυτής της τακτικής ήταν η σημερινή ενσωμάτωση video καθώς τα tweets που περιλαμβάνουν εικόνες ή βίντεο έχουν 94% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν retweet.

https://twitter.com/yavuzselimkiran/status/1390391978156773380

Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τους απρόσμενους συμμάχους του τουρκικού μηχανισμού προπαγάνδας που εντοπίζονται στην αυτολογοκρισία των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, στην επιλεκτική αφωνία των θρακιωτών δημοσιογράφων, στην αμηχανία του κρατικού μηχανισμού και στην άφωνη τοπική ηγεσία μπροστά στην επέλαση του επικοινωνιακού επιτελείου του τουρκικού darknet και τη ομολογουμένως άνεση του Γ.Σ. Κιράν ο οποίος έκανε περίπατο χωρίς καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

Σε αυτό το σύντομο απολογιστικό σημείωμα να επισημάνουμε την απαράδεκτη από κάθε άποψη δημοσιογραφική κάλυψη από την κρατική ραδιοτηλεόραση για λόγους που ξέρουν  μόνον οι ιθύνοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία “διερευνητική” επίσκεψη…

Ποιός Έλληνας Αξιωματούχος θα συνοδεύει τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ;

Ολοκληρώθηκε η “ιδιωτική απόβαση” του ΤΥΦΥΠΕΞ στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και το Διδυμότειχο – Αμήχανη παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση (video, photos)

Ακόμη μία “ιδιωτική” επίσκεψη του ΤΥΦΥΠΕΞ…

Οι “ιδιωτικές” συναντήσεις και η συνέντευξη τύπου του ΤΥΦΥΠΕΞ στην Κομοτηνή (video)

Από την ΕΡΤ στο TRT (3ο μέρος)

Μόνον ιδιωτική επίσκεψη δεν πραγματοποιεί ο ΤΥΦΥΠΕΞ στην Ελλάδα (video)

“Σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στη Ροζάβα” με παραλήπτη τον ΤΥΦΥΠΕΞ

Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα εφαρμόζει τις προβλέψεις από τη Συνθήκη της Λωζάνης, σχετικά με μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
 

ΔΕΙΤΕ

 

 

Αρθρογράφος