Μόνον ιδιωτική επίσκεψη δεν πραγματοποιεί ο ΤΥΦΥΠΕΞ στην Ελλάδα (video)

5 Μαΐου 202114:41

Γράφει ο Νίκος Αρβανιτης

Την στιγμή που το κράτος των Αθηνών και οι εκλεκτοί στην ΑΜΘ προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ  Yavuz Selim Kiran πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, επισκέπτεται σήμερα και αύριο (5-6 Μαΐου 2021), τη Θεσσαλονίκη και τη ‘Δυτική’ Θράκη με την ευκαιρία του μήνα του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο ΤΥΦΥΠΕΞ θα συναντηθεί πρωτίστως, με τους ‘Μουφτήδες’ της Κομοτηνής και της Ξάνθης, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων και οργανώσεων, και τα μέλη της ‘Τουρκικής’ Μειονότητας στη ‘Δυτική’ Θράκη, ενώ θα επισκεφθεί μειονοτικά σχολεία και οθωμανικά μνημεία.

Ο Τούρκος αξιωματούχος επισκέφθηκε σήμερα το πρωΐτο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και επίσης το Γενί Τζαμί, ενώ με βάση το πρόγραμμα αναμένεται να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της Άνω Πόλης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, από τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ανέφερε:

«Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθεριά της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο”».

https://twitter.com/yavuzselimkiran/status/1389856828935352321

Αρθρογράφος