Λεβέντ Σαδίκ και Πανθρακικός: Κάτι παραπάνω από μία χορηγία φανέλας…

31 Αυγούστου 202217:20

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με αμηχανία, απορία, δυσφορία και ανάμεικτα συναισθήματα, έγινε δεκτή από την κοινή γνώμη της Ροδόπης (κι όχι μόνον), η είδηση για τον “χορηγό φανέλας” του Πανθρακικού κ. Λεβέντ Σαδίκ.

Η οικογένεια Σαδίκ συνδέεται με μία μακρά ιστορία αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας στην Ελληνική Θράκη καλλιεργώντας κλίμα συγκρουσιακού εθνικισμού, μισαλλοδοξίας και φανατισμού απειλώντας και την αρμονική συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων της Θράκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Μάχη του Έβρου υπεγράφη “Μνημόνιο Συνεργασίας” μεταξύ του ΣΕΒΕ και του Turkish–Greek Business Council του Foreign Economic Relations Board (DEIK) με πρόεδρο τον κ. Λεβέντ Σαδίκ με σκοπό την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Το Komotinipress και ο υπογράφων είχαμε εκφράσει και την απορία”για το πώς είναι δυνατόν ο κ. Λεβέντ Σαδίκ αν και Έλληνας πολίτης εκπροσωπεί την κρατική τουρκική DEIK ως πρόεδρος ενός επιχειρηματικού συμβουλίου, το οποίο προκάλεσε και σχετική αναστάτωση , προσφάτως, στην Ροδόπη με την διοργάνωση ενός “τουρκοφεστιβάλ”.

Κατά καιρούς έχουμε εκφράσει και την απορία μας για το αν και πώς στηρίζει τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης ενώ έχουμε αναφερθεί και στο νέο προφίλ της εταιρείας YAKA IKE με την επέκταση δραστηριοτήτων και στον χώρο των super foods.

Προσφάτως η οικογένεια Σαδίκ και το εθνικιστικό ακροδεξιό ΚΙΕΦ/DEB κόμμα της οικογενείας έλαβαν την πλήρη στήριξη του επίσημου τουρκικού κράτους με τον ΥΕΘΑ κ. Χουλουσί Ακάρ και τους Επιτελείς των τουρκικών ΕΔ να φωτογραφίζονται με τον κ. Λεβέντ Σαδίκ στέλνοντας συγκεκριμένα μηνύματα προς ποικίλους αποδέκτες.

Τί σηματοδοτεί η παρουσία των ΤΕΔ στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα;

Είναι απορίας άξιον για το πώς ο κ. Λεβέντ Σαδίκ κι ό,τι αυτός εκπροσωπεί συνδέεται με την ” πολυπολιτισμικότητα και το «ψηφιδωτό» πολιτισμών και θρησκειών” που αναφέρει η ανακοίνωση τύπου τη ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ όταν είναι γνωστή η στήριξη της οικογένειας Σαδίκ προς όλες εκείνες τις παρακρατικές δομές που είναι εγκάθετες στο Προξενείο και του μηχανισμούς της Άγκυρας.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο κ. Λεβέντ Σαδίκ θέλει να διαδραματίσει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην Θράκη συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και των συμπολιτών του. Απλώς δεν μας έχει πείσει ότι θέλει να το πράξει ως Έλληνας Πολίτης.

Ας επιλέξει ο κ. Λ. Σαδίκ το ρόλο του στην Ελληνική Θράκη

Σεβόμενοι την ιστορία του Πανθρακικού και τις αποφάσεις της Διοίκησης “που έχουν ως γνώμονα πάντα την ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής μας και την ενασχόληση της νέας γενιάς με αυτόν” θα θέλαμε κι εμείς να μάθουμε

  • α)πώς επελέγη ο κ. Λεβέντ Σαδίκ ως χορηγός της ομάδας,
  • β)εάν έγινε κρούση και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής και
  • γ)πώς τελικά συμβαδίζει η εικόνα του Πανθρακικού και της Θράκης με αυτήν που παρουσιάζει η οικογένεια Σαδίκ εντός κι εκτός Χώρας, κατασυκοφαντώντας τους Θρακιώτες, την Πολιτεία και την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση.

Αντί επιλόγου να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχε ανακοινωθεί από τον κ. Μεχμέτ Κασάπογλου, Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της τουρκικής κυβέρνησης στην Κομοτηνή τον περασμένο Απρίλιο, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του για τη διοργάνωση γεύματος ιφτάρ όπου και συναντήθηκε με επικεφαλής αθλητικών σωματείων της Θράκης κι ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των σωματείων και για τα προβλήματα τους, “η Τουρκία των 85 εκατομμυρίων θα στηρίξει τη νεολαία και τον αθλητισμό στην Δυτ. Θράκη”, τονίζοντας ότι “η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας με όλα της τα μέσα”

Αρθρογράφος