Κων.Mίχαλος: Οι πιο δύσκολες στιγμές μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

21 Ιουνίου 201509:21

Η χώρα διέρχεται τις πιο δύσκολες στιγμές από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο δήλωσε από τη Καβάλα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με την παρουσία του προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Οι επιμελητηριακοί φορείς είναι φανερά προβληματισμένοι από την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιμένοντας να βγει λευκός καπνός από την σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Στην γενική συνέλευση βρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και η έκβασή της είναι το κομβικό σημείο ανάκαμψης της αγοράς τονίζουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα, που βρέθηκαν στην έκτακτη γενική τους συνέλευση στην Καβάλα προσκεκλημένοι από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Τόσο ο πρόεδρός τους Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων που βρέθηκαν στην Καβάλα, είναι σαφείς ότι η Ελλάδα έχει έναν δρόμο, αυτόν της Ευρώπης και του ευρώ και η ελληνική οικονομία θέλει μια σοβαρή επανεκκίνηση την οποία μπορεί να κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα η γενική συνέλευση των επιμελητηριακών θεσμών συζήτησε και άλλα θέματα όπως την επιστροφή του καθεστώτος της επιδότησης 12% η οποία καθυστερεί εδώ και χρόνια βυθίζοντας τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην απόγνωση.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. ανέφερε, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ναδίρ και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία (σ.σ. με τους δανειστές της) επ’ ωφελεία των δύο πλευρών, αν και θα είναι επώδυνη για την ελληνική κοινωνία.

«Τους τελευταίους μήνες, η αξιοπιστία της χώρας υπέστη μεγάλη ζημιά. Η οικονομία «στέγνωσε». Βρισκόμαστε στο ναδίρ. Και για να βγούμε από το αδιέξοδο, χρειαζόμαστε ομόνοια, σύμπνοια, ομοψυχία και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις», τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση να «ακούσει» την λαϊκή εντολή και να αποφύγει τη ρήξη, αλλά και τους εταίρους, να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Συνεχάρη τον Άγγελο Τσατσούλη και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας για το έργο της ανακαίνισης του κτιρίου, σχολιάζοντας ότι με το εγχείρημα αυτό φαίνεται εμπράκτως το αποτέλεσμα που μπορεί να πετύχει η ιδιωτική πρωτοβουλία και πρόσθεσε, ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Κ.Ε.Ε.Ε., που θα γίνει στο εκθεσιακό κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, θα διαμορφωθεί η πρόταση του επιμελητηριακού κόσμου, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και είπε: «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας, γιατί καταφέραμε να δώσουμε «ζωή» στο κτίριο που στεγάζεται το Επιμελητήριο για άλλα εκατό χρόνια. Ελπίζω οι επόμενες γενιές να το αξιοποιήσουν».

Εν συνεχεία, έκανε μία ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Επιμελητηρίου Καβάλας, στην κατασκευή του κτιρίου (ήταν από τα πρώτα κτίρια στην πόλη που κατασκευάστηκαν από μπετόν, όπως είπε) και στις εργασίες ανακαίνισης, με τη βοήθεια του πολύ ενδιαφέροντος οπτικού υλικού που προβλήθηκε. Μετά την τελετή του αγιασμού, παρατέθηκε δείπνο στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy.

Αρθρογράφος