kolokithompoureko

Κολοκυθομπούρεκο

26 Μαΐου 201216:02

kolokithompourekoΜε σεβασμό στις Κρητικοπούλες φίλες μας, εγώ δεν θα το πω χανιώτικο, ούτε παραδοσιακό, ούτε συνταγή της γιαγιάς, ούτε τίποτα. Κατέληξα ότι κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το αυθεντικό, κάθε νοικοκυρά προφανώς το προσαρμόζει όπως μπορεί και νομίζει.


Υλικά για μεγάλο στρογγυλό ταψί

4 μεγάλα κολοκύθια σε ροδέλες λεπτές

1 κιλό πατάτες σε ροδέλες λεπτές

1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος

2 ντομάτες τριμμένες

1 κιλό μυζήθρα τριμμένη

2 ποτήρια του νερού γάλα

1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. ελαιόλαδο

μοσχοκάρυδο, πιπέρι, 1 πρέζα αλάτι

αλεύρι για τα λαχανικά

Εκτέλεση

Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε ξεχωριστά μπολ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας ελαφρά και τοποθετούμε μία στρώση πατάτες, βάζουμε λίγο πιπεράκι, τοποθετούμε μία στρώση κολοκυθάκια και ξανά ρίχνουμε λίγο πιπεράκι (ελάχιστο όμως) και από πάνω σκορπίζουμε παντού τη μισή τριμμένη μυζήθρα. Από πάνω πασπαλίζουμε με την ντομάτα.  Ρίχνουμε τα μισά μυρωδικά μας και συνεχίζουμε να στρώνουμε πατάτες και κολοκυθάκια. Εμένα δύο φορές μου πήρε το ταψί μου.

Την υπόλοιπη μυζήθρα την έχω σε ένα μπολ και ρίχνω το αλεύρι , το γάλα, το ελαιόλαδο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύω να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός.  Γενικώς το φτιάχνετε με το μάτι αυτό γιατί δεν μέτρησα, είμαι σίγουρη μόνο για το αλεύρι και το τυρί. Το γάλα το έβαλα με το μάτι, οπότε και εσείς με ρέγουλα…βλέποντας, οκ?

Μέσα σε αυτό το μείγμα έβαλα και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το έριξα πάνω στα λαχανικά, το πείραξα και λίγο στις άκρες του ταψιού να καλύψει παντού ωραία.

Έχει μεγάλη σημασία το ψήσιμο σε αυτό το φαγάκι.

Πηγή : epipantosepistitou-efik.blogspot.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr