Τα μέλη του EFA αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάννης;

4 Απριλίου 202307:35

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μέλη του European Free Alliance πραγματοποίησαν επίσκεψη σε Ροδόπη και Ξάνθη προσκεκλημένοι του ακροδεξιού, εθνικιστικού και ισλαμοφασιστικού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB.

Και ο εκπρόσωπος της European Free Alliance παρέστη στο “μνημόσυνο” του Αχμέτ Σαδίκ

Οι Lorena Lόpez De Lacalle Arizti, Frank de Boer, Paul Butcher  Llŷr Williams για το διάστημα 31/3-2/4 , πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων σε παρακρατικές δομές των Εγκαθέτων της Μειονότητας με μία ενδιάμεση στάση στο Μειονοτικό -Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, περιορίσθηκαν στο πρόγραμμα συναντήσεων που είχε ορισθεί από τους Εγκαθέτους του Προξενείου και δεν ήρθαν σε επαφή με Εκπροσώπους της Μειονότητας και των Επισήμων Ελληικών Αρχών εκτός από την συνάντηση που είχαν με την κ. Εύα Στεργιαννίδου υποδιευθύντρια του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης.

Ανεξάρτητα από το πώς παρουσιάζεται για προπαγανδιστικούς λόγους η επίσκεψη αυτή από τους Εγκαθέτους οι οποίοι αν και Έλληνες Πολίτες καταγγέλλουν την Ελλάδα σε διεθνή fora και οργανώσεις , καλό είναι να γνωρίζουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επανειλημμένως τονίσει ότι καταδικάζει κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, τη Συνθήκη της Λωζάννης, που σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική, ενώ η μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη είναι ελληνική, εθνική μειονότητα.

Τα υπόλοιπα είναι απλή προπαγάνδα από Εγκαθέτους που ενεργούν ως Μειοδότες!

 

 

Αρθρογράφος