Το ακροδεξιό εθνικιστικό ΚΙΕΦ/DEB δήλωσε συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

11 Απριλίου 202408:52

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πέρασε απαρατήρητη η αναφορά του Εγκαθέτου κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή στις 5/4/2024 σε τέμενος στην Ξάνθη, ότι το το ακροδεξιό ισλαμοφασιστικό κόμμα ΚΙΕΦ/DEB θα συμμετάσχει στις προσεχείς Ευρωεκλογές υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί το “απαραίτητο μήνυμα με ενότητα”.

Παράλληλες δράσεις του πολιτικού ισλάμ σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Σήμερα διαβάζουμε ότι 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν συμμετοχή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από όπου θα γίνει η ανακήρυξη των κομμάτων στις 24 Απριλίου 2024. Ανάμεσά τους και το ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ-ΚΙΕΦ .

Nα σημειωθεί ότι χθές, πρώτη ημέρα του Ραμαζάν Μπαϊράμ στην δεξίωση στο Προξενείο, πριν επισκεφθούν την αυλή της Ιώνων, οι Εγκάθετοι και θιασώτες παρακρατικών δομών στην Θράκη, μέλη του ακροδεξιού ισλαμοφαισιστικού τουρκοδίαιτου κόμματος DEB, επισκέφθηκαν τον τάφο του αειμνήστου Αχμέτ Σαδήκ, στα πλαίσια του νεκρόφιλου εθνικισμού.

Να θυμήσουμε ότι στις Ευρωεκλογές του 2019, το ΚΙΕΦ κατέλαβε πανελλαδικά τη 17η θέση, λαμβάνοντας το ποσοστό του 0,71% που μεταφράστηκε σε 40.243 ψήφους. Από τους περίπου 2.500 μουσουλμάνους της Δωδεκανήσου ψηφίστηκε συνολικά από 112 άτομα. Από τους περίπου 20.000-25.000 μουσουλμάνους που ζουν εκτός Θράκης έλαβε συνολικά στην Αττική 519 ψήφους (σε 8 Περιφέρειες) και στη Θεσσαλονίκη 237 ψήφους. Σχεδόν πουθενά στη Μακεδονία δεν κατεγράφησαν ψήφοι υπέρ του ΚΙΕΦ. Επομένως, η εκλογική επιτυχία του ΚΙΕΦ εντοπίστηκε αποκλειστικώς στους δύο νομούς της Θράκης, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στους νομούς Ροδόπης (38%) και Ξάνθης (25%).

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, όμως, η κατάσταση για το ΚΙΕΦ ήταν χειρότερη εν συγκρίσει προς το 2014. Παρότι η συμμετοχή ήταν η ίδια, έχασε και στους δύο νομούς περίπου 3.500 ψήφους. Η επιρροή του επικεντρώθηκε στους δύο αμιγείς μουσουλμανικούς Δήμους Αρριανών στη Ροδόπη με 84% και Μύκης με 66% . Αντιθέτως, ο σημαντικός αστικός μουσουλμανικός πληθυσμός της Θράκης δεν το υπερψήφισε (Κομοτηνή με 18,5% και Ξάνθη με 8,6%).

Ο ρόλος του ΚΙΕΦ στον υβριδικό ε/τ πόλεμο

Αρθρογράφος