Οι ψυκτικοί από όλη την Ελλάδα “ζέσταναν” την Κομοτηνή!

17 Οκτωβρίου 202109:19

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μετά από την πολύμηνη απραξία κι απομόνωση που επέβαλε η πανδημία, η Κομοτηνή φιλοξενεί το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυκτικών: Εκπρόσωποι από 25 σωματεία που εκπροσωπούν 47 περιφερειακές ενότητες συμμετέχουν στις εργασίες της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδας που πραγματοποιεί την 21η Ετήσια Γενική Συνέλευσή της στην Κομοτηνή.

Όπως τόνισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στο καλωσόρισμα που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών, “ήρθαν στο καλύτερο κομμάτι της Ελλάδος , άνθρωποι του κόπου και του μόχθου τους οποίους και προέτρεψε να ζεσταίνουν να ν’αναψύχουν τους συνανθρώπους τους” ενώ εξήρε την προσφορά και το έργων των Ψυκτικών της Θράκης που στηρίζουν και το έργο της Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΨΕ  κ. Παναγιώτης Πουλιάνος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ψυκτικών που παρά την κακοκαιρία παρευρέθησαν στην Κομοτηνή από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Επεσήμανε ότι σε καιρούς πανδημίας οι ψυκτικοί  παράγουν έργο ισότιμο του λειτουργήματος αφού είναι στην πρώτη γραμμή με την τεχνολογία ψύξης-θέρμανσης σε εγκαταστάσεις πρώτης γραμμής, με πρώτα τα νοσοκομεία. Στη συνέχεια κάλεσε τους νέους να επιλέξουν το προσοδοφόρο επάγγελμα του ψυκτικού, επισημαίνοντας ότι στα ΕΠΑΛ και τα τεχνικά λύκεια παρατηρείται μειωμένη φοίτηση.

Η “ψυχή” του Συνεδρίου και Πρόεδρος των Ψυκτικών Θράκης κ. Παντελής Χαβιαράς ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και ευχήθηκε καλή συνέχεια στις εργασίες του συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ Ν. Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, που είναι και χορηγός του Συνεδρίου, απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσόρισε τους Συνέδριους από όλη την Ελλάδα και τους ευχαρίστησε για την απόφασή τους να διεξαχθεί το συνέδριο στην πόλη μας.

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς δίνοΣτντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους συμμετέχοντες να γευτούν κάτι από την παράδοση της Θράκης!

Απόντες από την εργασίες έναρξης του Συνεδρίου ο Περιφερειάρχης , ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο Δήμαρχος που εκπροσωπήθηκαν από συνεργάτες τους, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Ροδόπης κκ Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Τάκης Χαρίτου. Παρόντες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημ. Βαριάμης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, 

Το Komotinipress όπως και το σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης στηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας το 21ο Συνέδριο Ψυκτικών Ελλάδας.

 

 

Αρθρογράφος