Η ΠΕΔ ΑΜΘ θα ασχοληθεί με την επίσκεψη των τριών Δημάρχων στην Άγκυρα;

17 Ιανουαρίου 202218:42

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα από την γνωστή τουρκοεκδήλωση στην Άγκυρα στην οποία εκτός του ότι συμμετείχαν επώνυμοι, επίσημοι κι αντιπροσωπεία από την Ελληνική Θράκη , το επίσημο τουρκικό κράτος έστειλε “τελεσίγραφο” στην Χώρα, διπλωματικό και συγκεκαλυμμένα στρατιωτικό!

Οι “Γκρίζοι Λύκοι” κήρυξαν διπλωματικό πόλεμο στην Θράκη;

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η Αθήνα απλώς παρακολουθεί, δεν έχουμε επίσημη αντίδραση από το ΥΠΕΞ και μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί οι κατηγορίες και οι απειλές που εξαπέλυσε το παραερντογανικό καθεστώς σε βάρος του Ελληνισμού και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τί σηματοδοτεί η παρουσία των ΤΕΔ στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα;

Το ενδιαφέρον , ωστόσο, επικεντρώνεται και σε τοπικό επίπεδο καθώς είδαμε ότι 3 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, Αρριανών Ριτβάν Αμέτ και Μύκης Ριντβάν Ντεληχουσεήν)  κι ένας Περιφερειακός Σύμβουλος  ο κ.κ. Αχμέτ Ιμπράμ συμμετείχαν στην εν λόγω εκδήλωση οι οποίοι οφείλουν τουλάχιστον να δώσουν άμεσες εξηγήσεις κατ’αρχήν στον πολιτικό τους προϊστάμενο στο ΥΠΕΣ και πριν από αυτό στην ΠΕΔ ΑΜΘ (για τους Δημάρχους) κι επιπλέον στον ΠΑΜΘ Χρ. Μέτιο για τον κ. Αχμέτ Ιμπράμ.

Βεβαίως έχουμε το  προηγούμενο της Προύσσας όπου για όλους το θέμα θεωρήθηκε λήξαν!

Β. Μαυρίδης: «Λήξαν το θέμα με τις δηλώσεις Οντέρ μετά το υπόμνημα που κατέθεσε στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ»

Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο (δεν ) αντιμετώπισαν το ζήτημα της Άγκυρας  τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ ο Δήμαρχος Ιάσμου σε συνέντευξή του στον ΧΡΟΝΟ απέφυγε να πει ο,τιδήποτε για την Άγκυρα και περιορίσθηκε στα “αυτοδιοικητικά” και την σύγκρουσή του με τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Ωστόσο τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν σε ξεχωριστά ή και σε κοινό υπόμνημα  προς την ΕΕ της ΠΕΔ ΑΜΘ είναι συγκεκριμένα:

 Αποδέχονται τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυαν οι παράφρονες τουρκόφρονες από του προεδρικού βήματος; Αποδέχονται τις προσβολές Ακάρ σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας μας;Συμφωνούν με τις επιθέσεις Ακάρ σε βάρος του Ελληνικού Στρατού και του ΔΣΣ στους τόπους εκλογής τους; Συμφωνούν με τα όσα ακούσθηκαν για την καταπίεση που δήθεν υφίστανται οι Έλληνες Μουσουλμάνοι;

Αντί επιλόγου παραθέτουμε το ηχητικό από την συζήτησή που είχαμε με την κ. Βασιλική Μαχαίρα στην ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ για τα παραπάνω. Δυστυχώς, η ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ δεν θεώρησε την συγκεκριμένη συζήτηση  αξιόλογη για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Τα συμπεράσματα δικά σας.

(σ.σ. Φωτο εξωφύλλου από φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως στο fb και στο προφίλ του Δημάρχου Ιάσμου και σχετίζεται με δράσεις εθιμοτυπίας του Δήμου Ιάσμου.)

Αρθρογράφος