Όταν ο Δήμαρχος Μύκης κατασυκοφάντησε το Δ’ΣΣ προετοιμάζοντας έναν “ΑΤΤΙΛΑ” στην Θράκη

11 Ιανουαρίου 202207:56

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο βαθμό που κάποιοι απορούν για την μετάβαση του Δημάρχου Μύκης στην Άγκυρα στην γνωστή τουρκοεκδήλωση αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας στην Θράκη αρκεί να θυμήσουμε τα εξής:

Ισλαμιστές, ρατσιστές και παιδεραστές κατασυκοφαντούν τον Ελληνικό Στρατό και απειλούν τους Θρακιώτες – Θα αντιδράσει κανείς;

1. Την Πέμπτη 13/82020 , όταν ο Τούρκος Εισβολέας υπέστη καίριο πλήγμα στο Αιγαίο Πέλαγος, ενεργοποίησε καλά συντονισμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις με στόχο την Ελληνική Θράκη,  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ μία είδηση με συγκεκριμένη στόχευση: τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το Δ ΣΣ και με ΑΝΣΚ την εξαφάνιση κάθε πιθανής αντίστασης επί θρακικού εδάφους ξεκινώντας από την Γλαύκη του Ν. Ξάνθης. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία που μπορείτε να την διαβάσετε στον ανωτέρω σύνδεσμο

Αυτό που ίσως πρέπει να θυμόμαστε από τα παραπάνω είναι ότι ο Δήμαρχος της Μύκης Ριντβάν Ντελίχουσεΐν δήλωσε τα ακόλουθα:

  • πως οι στρατιώτες του Δ΄Σώματος του Στρατού που βρίσκεται στην Ξάνθη, πραγματοποίησαν ένοπλη εκπαίδευση και άσκηση μέσα στο χωριό Γλαύκη και γύρω από το νεκροταφείο του χωριού.
  • ο δήμος και οι κάτοικοι του χωριού δεν πληροφορήθηκαν σχετικά με την άσκηση και πως οι χωρικοί εξεπλάγησαν όταν είδαν μπροστά τους ένοπλους στρατιώτες τις πρωινές ώρες.
  • Ο Ντελίχουσεΐν αφού σημείωσε πως δεν σημειώθηκε κάτι τέτοιο ποτέ πριν, ανέφερε, “Οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα, φυσικά τρόμαξαν και ανησύχησαν όταν είδαν μπροστά τους, τους ένοπλους στρατιώτες”.

Τα παραπάνω είχαν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο ως αναδημοσίευση από δηλώσεις του σε τουρκικές ιστοσελίδες και δεν διαψεύσθηκαν από τον ίδιο την περίοδο εκείνη.Να επισημανθεί , επίσης, ότι κυκλοφορούσε η φήμη πως ασκήθηκε δίωξη και για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με τα ανωτέρω.

2. Το ότι ο Δήμαρχος Μύκης παθαίνει αλλεργικό σοκ όταν γίνεται αναφορά στα Πομακοχώρια είναι γνωστό και ο ίδιος δεν το κρύβει όταν δίνει συνεντεύξεις σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

3. Βεβαίως ο Δήμαρχος Μύκης ελέγχεται για την στάση που τήρησε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, την μη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον Εχίνο επιτρέποντας μάλιστα την τη συγκέντρωση 4.000 πιστών στο κεντρικό τέμενος Καρατζά Αχμέτ, στην κορύφωση της ύψιστης γιορτής των μουσουλμάνων. τον Μάιο.

Σε μία δε. από τις επικοινωνίες που είχε τότε μαζί του ο Ν. Χαρδαλιάς, πριν μεταβεί στην Ξάνθη, του είχε ζητήσει επιτακτικώς να εφαρμόσει τον νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα κάτι το οποίο δεν συνέβη. Χαρακτηριστική και η φωτογραφία από την συνάντηση εκείνη στο Δημαρχείο!

 

4. Εκ του παραλλήλου για όποιον απορεί για την μετάβαση του Δημάρχου Μύκης (και των υπολοίπων Δημάρχων) στην Άγκυρα, αρκεί να θυμίσουμε την ικανοποίηση του αιτήματος των δημάρχων Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, Μύκης Ξάνθης Ριντβάν Ντελι Χουσεϊν και Αρριανών Ροδόπης Αχμέτ Ριτβάν για βοήθεια σε μειονοτικά αθλητικά σωματεία ( Κομψάτος Πολυάνθου, Εχίνος Σπορ, Αετός Γοργόνας, Σμίνθη)από τον Πρόεδρο της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων της Τουρκίας και με την πολύτιμη βοήθεια του γενικού προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.

5. Να θυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο Μύκης αλλα και σε όποιον προετοιμάζει σενάριο Αττίλα στην Θράκη την Μάχη του Έβρου αλλά και την κατάληξη που είχε ο Αττίλας τη νύχτα του γάμου του….

Ποινή 15μηνης φυλάκισης για όποιον μεθοδεύει “Σενάριο Αττίλα” στην Θράκη

(πηγή φωτό ertnews)

Αρθρογράφος