Ποιός είναι ο ρόλος του Δημάρχου Αρριανών στον σκληρό πυρήνα των τουρκοφρόνων;

12 Ιανουαρίου 202205:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Θα προσπαθήσουμε ν’απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα παραθέτοντας μικρά αλλά ενδεικτικά στιγμιότυπα από τις κατά καιρούς αναφορές μας στον Δήμαρχο Αρριανών στο Komotinipress. Πιο συγκεκριμένα:

1.Τον Οκτώβριο του 2019 διοργανώθηκε μία εκδήλωση από επίσημους τουρκικούς φορείς ΕΝΤΟΣ ελληνικού εδάφους υπό την αιγίδα του Δήμου Αρριανών και σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση “Το Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών και του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (DTİK) της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK), διοργανώνει το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας-Κτηνοτροφίας στις 26-27 Οκτωβρίου 2019 στο χωριό Αρριανά του νομού Ροδόπης.”

Ποιός διοργανώνει το “αγροτικό τουρκοφεστιβάλ” στα Αρριανά;

Τότε συνέβη και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον κι αξιομνημόνευτο:φέρεται να κατέφθασε στον Δήμο Αρριανών, κλιμάκιο από την γείτονα και έψαξε τις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με ηλεκτρονικά μέσα».

Μέχρι σήμερα δεν μάθαμε ποιοί και από ποιόν εξουσιοδοτημένοι υποκατέστησαν τις Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας και με ιδιωτικό εξοπλισμό “σκάναραν” την αίθουσα για το ενδεχόμενο ύπαρξης “κοριών” και με ποιά εξουσιοδότηση από τον Δήμαρχο Αρριανών “σφραγίσθηκε” ένα δημοτικό κατάστημα κτίριο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας; Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Λεβέντ Σαδίκ.

“Άλαλα” μέσα ενημέρωσης στην Ελληνική Θράκη θέλουν ο Λεβέντ Σαδίκ και οι σύμβουλοί του…

Για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, με την ανοχή ή την διακριτική παρακολούθηση των ελληνικών αρχών διοργάνωσαν μία πλήρη εκδήλωση παραλλήλων δομών στην οποία εμφανίσθηκε και “ιδιωτική εταιρεία security τουρκοφρόνων“. Επίσης η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στην λογική που προσπαθεί να επιβάλλει δια της προπαγάνδας η Τουρκία περί δήθεν « Οικονομικής εξαθλίωσης της μειονότητας και μειωμένων κρατικών επενδύσεων στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης» προβάλλοντας ως σωτήρες τη «νέα επιχειρηματική γενιά της μειονότητας» πλήρως επιδοτούμενης από την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.

2. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τον Φεβρουάριο του 2020 στο πλαίσιο της 27ης Γενικής Συνέλευσης του “Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης (BTTDD)” η Θράκη είχε έρθει αντιμέτωπη με την διαφαινόμενη στρατηγική που θ’ακολουθούσε η Τουρκία σε βάρος της Χώρας μας. Μπορεί να έμεινε στην συλλογική μνήμη του ατόπημα του παρορμητικού Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν ο οποίος προσπάθησε, διατηρώντας την αυτοδιοικητική του αυτοτέλεια, ν’αρθρώσει έναν εθνικ(ιστι)κό λόγο αλλά στο Komotinipress είχαμε τονίσει ότι “Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η μετέπειτα πορεία προς την Άγκυρα του κ Ριντβάν Αμέτ, Δημάρχου Αρριανών ο οποίος και πραγματοποίησε επαφές με μέλη της κυβέρνησης για ζητήματα του δήμου του…” όπου και συναντήθηκε με τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

3.Τότε, ίσως , μυήθηκε στην στρατηγική του υβριδικού πολέμου, και τον Αύγουστο του 2020 συντάχθηκε με τις πρακτικές του Δημάρχου Μύκης που μαζί με Ισλαμιστές, ρατσιστές και παιδεραστές κατασυκοφάντησαν τον Ελληνικό Στρατό απείλησαν τους Θρακιώτες και ανεπιτυχώς σχεδίαζαν έναν νέο Αττίλα. Ορμώμενος από εκείνο το συμβάν και την τακτική του Δημάρχου Μύκης και σε πλήρη επικοινωνιακή (συν)ταύτιση με ένα άλλο ανερχόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,τον Ερντέμ Χουσεΐν, ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ… Παραθέτουμε χαρακτηριστικά το ψηφιακό αποτύπωμα εκείνων των φοβερών συνομιλιών από τις οποίες φαίνεται ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΪΕΡΑΤΕΙΟ.

Να θυμίσουμε ότι λίγο νωρίτερα, μεσούσης της καραντίνας, τον Απρίλιο του 2020 ο Ερδέμ Χουσεΐν υποκατέστησε τις Ελληνικές Αρχές , παρέκαμψε τις διατάξεις των ΚΥΑ, και διένειμε πλαστές βεβαιώσεις σε….νταουλιέρηδες….

Covid19, νταούλια και”νεοθωμανικό πολιτικό ισλάμ”

4. Καλό είναι να θυμόμαστε επίσης ότι τον Μάϊο του 2021 ο Δήμαρχος Αρριανών και άλλοι επώνυμοι παράγοντες κι εκπρόσωποι φορέων της μειονότητας με ανακοινώσεις, αναρτήσεις και αρθρογραφία (στον μειονοτικό, τύπο) εξέφρασαν τον θυμό τους και την δυσαρέσκειά τους όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη και διακριτή αναφορά στην Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα αλλά και τα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Δεν έχουμε ακόμη κάποια απάντηση σε αυτή την εκστρατεία προπαγάνδας και εκφοβισμού των Πομάκων από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οργανωμένη επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού γιατί μίλησε με τα Ελληνόπουλα στα Πομακοχώρια

5. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ριντβάν Αμετ είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του μειονοτικού παραϊερατείου μαζί με τους: Ahmet Mete,  İbrahim Şerif, Çiğdem Asafoğlu, Ahmet İbram, Hüseyin Baltacı, Rıdvan Delihüz, Rıdvan Delihüz Ozan Ahmetoğlu, Sedat Hasan, Aydın Ahmet,  Hüseyin Bostancı, Μεχμέτ Εμίν Μεχμέτ, Sadık Sadık.

6. Δεν θα μπούμε στην καταγγελτική λογική για το εθνικιστικό ή λατρευτικό λάιφ-στάιλ της μειονότητας στο οποίο συμμετέχουν οι “επώνυμοι” της μειονότητας. Έχει ενδιαφέρον, όμως, η συμμετοχή του στην δημιουργία των παραλλήλων δομών στην Θράκη και η τεχνικής της μεθόδευσης της υποκατάστασης του Ελληνικού Κράτους σε μία λογική επερχόμενης άτυπης συνδιοίκησης και πάντα εξυπηρετώντας τα δόλια και διαχρονικά σχέδια της Νεοθωμανικής Τουρκίας. Ο ρόλος του Δημάρχου Αρριανών, θα πρέπει να εξετασθεί από τους Προϊσταμένους του και καλό θα ήταν να δώσει και κάποιες απαντήσεις στα ερώτηματα που θέσαμε και για τον κ. Αχμέτ Ιμπράμ με αφορμή την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Θράκη: Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακράτος

Αρθρογράφος