Η Πάφος τιμά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

13 Μαΐου 202219:50

Την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων θρησκευτικό μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αναστασιάδης θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση τη Βουλή των Ελλήνων μαζί με τον Δημήτριο Βαγενά, επίσης μέλος της εν λόγω Επιτροπής.

Μετά το μνημόσυνο, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.

Την Πέμπτη 19 Μαίου στις 7.00μμ θα τελεστούν τα εγκαίνια του Πάρκου Γενοκτονίας των Ποντίων, επί της λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση θα αρχίσει μισή ώρα ενωρίτερα με πορεία από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου προς το πάρκο και θα ακολουθήσει αγιασμός, χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, Φαίδωνα Φαίδωνος, τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη και ομιλία από τον αναλυτή γεωστρατηγικών θεμάτων Σάββα Καλεντερίδη.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς του Πόντου, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με την αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας.

Στην Πάφο κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για το μνημόσυνο εις μνήμην των 350.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Σάββας Αναστασιάδης και το μέλος της Επιτροπής, Δημήτριος Βαγενάς, θα μεταβούν στην Πάφο από 14-16 Μαΐου, προκειμένου να λάβουν μέρος στο θρησκευτικό μνημόσυνο και τις τελετές μνήμης και τιμής που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι  Έλληνες βουλευτές θα έχουν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο, ενώ θα ξεναγηθούν και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Κάτω Πάφου.

 

Αρθρογράφος