Οι (λαθρο)μεταναστευτικές ροές πυροδοτούν την βόμβα- Covid19 στην Ροδόπη;

2 Ιανουαρίου 202117:22

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε προηγούμενο κείμενό μας είχαμε εκφράσει αναφερθεί στο ενδεχόμενο της παρείσφρησης στοιχείων τρομοκρατών ή τζιχαντιστών στα προσφυγικά και τα μεταναστευτικά ρεύματα, αλλά και “βιοτρομοκρατών”, νοσούντων δηλ. λαθρομεταναστών που τους εργαλοποιεί η τουρκία ως ένα “φθηνό” βιολογικό όπλο σε βάρος της Ελλάδας.

Νωρίτερα είχαμε επισημάνει ότι “η Τουρκία μετατρέπεται εκτός από κράτος-συμμορία και σε ένα κράτος-βιοτρομοκράτη που (δια)χειριζεται μία βιολογική βόμβα τεραστίων μεγατόνων χωρίς να συνεργάζεται με την διεθνή κοινότητα και τον ΠΟΥ στην “αντιϊκή συμμαχία” που έχει συμπηχθεί, ενώ λαμβάνει αργοπορημένα ημίμετρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης”.

Παρακολουθώντας την διάσταση που λαμβάνει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή αναφερθήκαμε επίσης και στην ενεργοποίηση δικτύων μεταφοράς όπλων και ναρκωτικών στα πλαίσια του υπερδιεθνοποιημένου διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.

Στην παρούσα φάση οι ροές λαθρομετανάστευσης είναι περιορισμένες αλλά παρουσιάζουν μία “ποιοτική αναβάθμιση της απειλής” καθώς μιλάμε για Αλγερινούς και Σομαλούς οι οποίοι και διαθέτουν συνδέσμους σε τοπικό κι εθνικό επίπεδο που τους εξασφαλίζουν καταφύγιο κι ενδιάμεσους σταθμούς ανεφοδιασμού και λήψης οδηγιών κυρίως στην διαδρομή προς τα Πομακοχώρια του Έβρου και της Ροδόπης.

Διάσπαρτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποθήκες και ακατοίκητα κτίσματα έχουν μετατραπεί σε “ξενοδοχεία λαθρομεταναστών” οι οποίοι ταυτόχρονα πραγματοποιούν αγορές και σε τοπικά καταστήματα της περιοχής στην οποία φαίνεται να κυκλοφορούν με χαρακτηριστική άνεση..

Μπορεί ,λοιπόν, η Στροφή να μετρά κρούσματα Covid19 λόγω ενός αρραβώνα ή των κοινωνικών συναθροίσεων των κατοίκων του χωριού, εκτιμάται όμως ότι περιστατικά που σύντομα θα ανακοινωθούν από την περιοχή των Αρριανών ενδεχομένως οφείλονται και  στην χωρίς προφυλάξεις συνδιαλλαγή και συγχρωτισμό λαθρομεταναστών με τους ντόπιους κατοίκους.

Η αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή, εφόσον τα παραπάνω ευσταθούν, δεν μπορεί να στηριχθεί μόνον στην καταγραφή κρουσμάτων και την ιχνηλάτησή τους αλλά να αποτελέσει μία συνδυαστική επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ. και των Ε.Δ. δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στον Έβρο, από όπου φαίνεται ότι ξεκινάει η διαδρομή της “υγειονομικής βόμβας” που εφάπτεται των (λαθρο)μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών.

,

Αρθρογράφος