Οι επαγγελματίες της ΠΑΜΘ συμπεριφέρθηκαν με αίσθημα ευθύνης, υψηλές υπηρεσίες και επαγγελματισμό!

16 Αυγούστου 202010:05

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Θα πεινάσουμε ή θα πεθάνουμε;

Αυτό ήταν το προηγούμενο ερώτημά μας! Και έρχονται τα στατιστικά στοιχεία για να μας δειξουν ότι προ της απόλυτης οικονομικής καταστροφής βρίσκονται τα καταλύματα και η εστίαση…

Στην αλυσίδα της οικονομικής αλληλεξάρτησης έχουν ήδη σπάσει σημαντικοί κρίκοι και οι συνέπειες θα φανούν πόλύ σύντομα

Οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι και για όλα φταίνε, σύμφωνα με τους σοφούς και τους κρατικοδίαιτους επιδημιολόγους, οι νέοι, οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης και ο μεταλλαγμένος ιός….Και πάλι επιβάλλονται νέα μέτρα που θα γονατίσουν την ήδη διαλυμένη οικονομία.

Τα πραγματικά στοιχεία , όμως, δείχνουν ότι την χαριστική βολή του πρώτου κύματος έδωσαν  η ανύπαρκτη κρατική οργάνωση, η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας , το σύστημα υγείας που δεν ανασυντάχθηκε για να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες και βεβαίως η ατομική ανευθυνότητα.

Η ανάλυση όλων των στοιχείων επιπλέον, δείχνουν ότι κατά τόπους είναι αρκετοι οι ελάχιστοι “μαζικοί διασπορείς” γι ανα εκτιναχθούν τα κρούσματα στον αέρα.

Μπορεί η κυβέρνηση να έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στο αναγκαίο και το ευκταίο (άνοιγμα οικονομίας και κοιννίας με την ελπίδα ότι όλα θα λειτουργήσουν ως εκ τουθαύματος αρμονικά) αλλά οι αρμόδιοι δεν μερίμνησαν να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, εκτός από τις θριαμβολογίες στα κανάλια και στα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης!

ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Τα υπόλοιπα τα λέει πολύ απλά και σωστά ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης κ. Μιχάλης  Αμοιρίδης

Για να ειμαστε δικαιοι με ολους. Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί αποτέλεσαν πηγές νέων κρουσμάτων COVID 19 εξαιτίας λίγων εγκληματικά αδιάφορων στον κλάδο της νυχτερινής – νεανικής διασκέδασης, εκμεταλλευόμενοι κενά ατομικής ενημέρωσης αλλά και της πρακτικής αδυναμίας επιβολής άμεσων ελέγχων.

Αντιθέτως τα ξενοδοχειακά καταλύματα αλλά και η εστίαση συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη υπευθυνότητα. Αυτό άλλωστε αποτελεί και την χαρακτηριστική διαφορά μεταξύ των επενδύσεων και των επιχειρηματιών.

Τα ξενοδοχεία φτιάχνονται για να μείνουν δεκαετίες, να δημιουργήσουν οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση, προσφέροντας σταθερές θέσεις εργασίας και τους ενδιαφέρει η προοδευτική εξέλιξη του τόπου που θεμελιώνονται.

Τα κέντρα διασκέδασης εφήμερα και παροδικά, συνήθως αλλάζουν θέση τόπο φιλοσοφία μέσα σε λίγα χρόνια ή και εξαφανίζονται αφού έχουν αποφέρει τα κέρδη που έπρεπε σε λίγο χρονικό διάστημα.

Εκφράζω λοιπόν την εκτίμηση μου για τις προσπάθειες, τον αγώνα, την υπομονή και την επιμονή των ξενοδόχων ανά την Ελλάδα, ιδιαίτερα την εφετινή δύσκολη χρονιά. Πρέπει αυτό να εκτιμηθεί και να φροντίσουμε για την ενίσχυση αυτών των ανθρώπων που στα δύσκολα έβαλαν πλάτη με αξιοπρέπεια.

Ειδικότερα στη δική μας Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, οι συμπεριφορές των επαγγελματιών ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους άψογες και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες αλλά και την έλλειψη οποιασδήποτε ουσιαστικής υποστήριξης από την περιφερειακή διοίκηση συμπεριφέρθηκαν με αίσθημα ευθύνης, υψηλές υπηρεσίες και επαγγελματισμό.

Ως άτομα αξίζει να τους στηρίξουμε με την επιλογή μας το επόμενο διάστημα χωρίς να φοβόμαστε και αυτό να το διαφημίζουμε σε φίλους μας.

Το κράτος αξίζει να τους επιβραβεύσει διότι επλήγησαν πολύ περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα από ότι σε άλλες περιφέρειες.

Για να ειμαστε δικαιοι με ολους. Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί αποτέλεσαν πηγές νέων κρουσμάτων COVID 19 εξαιτίας…

Gepostet von Michael Amiridis am Samstag, 15. August 2020

 

Αρθρογράφος