Γιατί προσήλθε με μάσκα στον Ληνό ο κ. Μουράτ Ομέρογλου;

4 Ιουλίου 202205:56

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Αυτά συμβαίνουν μόνον στην Θράκη!

Την ίδια στιγμή που ο διπλωματικά απόβλητος και δυνητικά έκπτωτος κ. Μουράτ Ομέρογλου αναπέμπει δεήσεις στον Αλλάχ ομού μετά του τουρκοψευδομουφτή για να εκλεγούν οι εκλεκτοί του κκ Ιμάμ Τζανέρ και Οζγκιούρ Φερχάτ στις θέσεις των Δημάρχου Ιάσμου και βουλευτή Ροδόπης (ΣΥΡΙΖΑ) ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλάει σε συνέδριου του φιλοκουρδικού HDP!

Αξιοσημείωτο , επίσης, ότι ο κ. Μουράτ Ομέρογλου που κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε δώσει εντολή για ανυπακοή στα μέτρα της Κυβέρνησης , χθες στο Dede Kurban στον Ληνό του Δήμου Ιάσμου φορούσε υγειονομική μάσκα.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση κεντρικά πρόσωπα ήταν ο δικηγόρος και Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Ιμάμ Τζανέρ (που έδειχνε να έχει τον έλεγχο των κινήσεων στον χώρο) και ο γνωστός πρωταγωνιστής της καλπονοθείας και των υπογείων μεθοδεύσεων στον ΣΥΡΙΖΑ οδοντίατρος κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, κάπως αμήχανος.

Σε δεύτερο πλάνο ο (τριπλοεμβολιασθείς) βουλευτής Ροδόπης (ΚΙΝΑΛ) κ. Ιλχάν Αχμέτ, πλήρως αναρρώσας από την πρόσφατη περιπέτειά του, εκινήθη με μεγάλη άνεση, χαιρέτησε φίλους και γνωστούς και ευχήθηκε στους παρισταμένους. Το μήνυμα, προφανώς, ήταν ένα και μοναδικό: Διατηρεί την πολιτική του ταυτότητα, δίνει την μάχη της Δημοκρατίας στηνΡοδόπη και ταυτόχρονα αντιμάχεται τον Προξενικό Σκοταδισμό που προσπαθεί να επιβάλει στην Θράκη ο Μουράτ Ομέρογλου.

Σε τρίτο πλάνο ο “σφιγμένος” Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν προσπαθούσε να δημιουργήσει κλίμα θερμής ανταπόκρισης.Ίσως δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Μουράτ Ομέρογλου απεργάζεται σχέδια πολιτικής του εξόντωσης και η κυοφορούμενη συνεργασία Ιμάμ Τζανερ – Κυρ. Αμούτζα δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

Σε τέταρτο πλάνο ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και σε πέμπτο οι διάφοροι παρατρεχάμενοι β κατηγορίας όπως ο συμπαθής κ Τζιχάν Ιμάμογλου της ομάδας Χρ. Μέτιου .

Ο σεβασμός στα ήθη και τα έθιμα των Πομάκων της Ροδόπης είναι δεδομένος ανεξάρτητα από το γεγονός της απόπειρας καπήλευσής τους από το μειονοτικό παραϊερατείο και το τουρκουποκινούμενο παρακρατικό σύστημα του Προξενείου.

Η πολιτικοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων , αποτελεί πάγια τακτική του τουρκοπροξενικού συστήματος με την ανοχή της Ελληνικής Διοίκησης.

Για την ιστορία θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο παλαιός Ληνός (Κιουπλού) η Γενετή, η Πόα (Κουγιού Ντερέ), η Κεφρασιά, η Μ. Άδα, τα Σύμβολα, η Θάμνα, η παλιά Φωλιά και γενικά όλα τα χωριά του Γιακά βρίσκονταν πέριξ των μοναστηριακών συγκροτημάτων του Παπικίου Όρους.

Οι κάτοικοι των χωριών αυτών, Πομακικής καταγωγής, υποχρεώθηκαν να αλλαξοπιστήσουν τον 14ο αι. προκειμένου να παραμείνουν στις εστίες τους και να καλλιεργούν τις πάλαι ποτέ μοναστηριακές εκτάσεις.

Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στον ΣΥΡΙΖΑ της Κουμουνδούρου και της ΑΜΘ αλλά και στον Τάκη Χαρίτου που σιωπά, στην Ελληνική Διοίκηση που ανέχεται , και σε όποιον νομίζει ότι ο Μουράτ Ομέρογλου φεύγει από την Θράκη και ο διάδοχός του θα είναι ο ασπρομάλλης γέροντας του θρύλου!!!

Η φήμη που θέλει τον Μουράτ Ομέρογλου να φοράει μάσκα γιατί φοβάται τον κ. Ιλχάν Αχμέτ ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία της πηγής που την διαδίδει….!

Αρθρογράφος