Ο Οζγκιούρ Φερχάτ προσεύχεται με τον Τούρκο Πρόξενο, ο Γ. Κατρούγκαλος μιλάει σε συνέδριο του HDP….

4 Ιουλίου 202205:47

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την ίδια στιγμή που ο Οζγκιούρ Φερχάτ μαζί με τον πολιτικό του πάτρονα Μουράτ Ομέρογλου εξακολουθεί να αναπέμπει δεήσεις με την μεσιτεία του τουρκοψευδομουφτή απηύθυνε χαιρετισμό ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος στο 5ο Συνέδριο του HDP που πραγματοποιείται στην Άγκυρα

Πώς μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ισλαμοσυντηρητικό κόμμα στην Θράκη;

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος συμμετείχε και απεύθυνε χαιρετισμό στο 5ο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ως Πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης, οι βουλευτές Γιάννης Μπουρνούς- αναπληρωτής τομεάρχης Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Κ.Ο. – και Νίνα Κασιμάτη, όπως και ο Νεκτάριος Μπουγδάνης του Τομέα Διεθνών Σχέσεων, εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

“Χαιρετίζω το συνέδριο σας εκ μέρους των προοδευτικών πολιτικών κομμάτων της Αριστεράς κ της Οικολογίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και σας χαιρετίζω επίσης εκ μέρους του Προέδρου του Κόμματός μου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μαζί με τον πρώην Πρόεδρό μας Tiny Kox που είναι σήμερα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μαζί με τους συντρόφους σας και συντρόφους μας Feleknas Uca και Hişyar Özsoy αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθεί άμεσα ο Demirtas, ο Kavala και άλλοι φυλακισμένοι που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Δεν παλεύετε μόνο για τους εαυτούς σας. Δεν παλεύετε μόνο για τους Κούρδους ή τους Τούρκους. Αγωνίζεστε για την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία στην Ευρώπη. Και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στα σχέδια για νέα εισβολή στη Συρία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ. Πρέπει να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο.

Πιστεύουν ότι μπορούν να σας εκφοβίσουν αλλά δεν ξέρουν ότι όσο πιο σκληρά διώκουν τις ιδέες σας, τόσο πιο ισχυρές γίνονται. Θα νικήσετε για εσάς και για εμάς. Ζήτω το HDP.”

Το HDP αποτελεί το μοναδικό κόμμα στην Τουρκία που δεν υιοθετεί ακραίες εθνικιστικές θέσεις, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα και τα δικαιώματα, σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρών διώξεων σε βάρος του. Χιλιάδες μέλη του βρίσκονται στις φυλακές ενώ εκκρεμεί δικαστικό αίτημα πλήρους απαγόρευσης του.

Αρθρογράφος