Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας στην Ι.Μ. Αγίου Χριστοφόρου στην Κομοτηνή (video)

8 Μαΐου 202121:49

Τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Χριστόφορο τιμά αύριο η Εκκλησία μας που είναι και προστάτης των επαγγελματιών οδηγών (ΙΧ Φορτηγών,ΤΑΧΙ, και Λεωφορείων ).

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εχοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Χριστοφόρου Κομοτηνής όπου εκήρυξε τον Θείον Λόγον και ευλόγησε την αρτοκλασίαν.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε αρτοκλασία με άρτους που προσέφεραν εκπρόσωποι των σωματείων αυτοκινητιστών (Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ροδόπης, Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής, Σωματεία Ταξί) οι οποίοι τίμησαν την εορτή μαζί με τις οικογένειές τους και με την συμμετοχή πιστών που προσέρχονταν στην Ιερά Μονή Αγίου Χριστοφόρου Κομοτηνής στο 5ο χιλ. της Ε.Ο. Κομοτηνής Ξάνθης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Το πρωΐ της Κυριακής 9 Μαΐου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήσει επικαλούμενος την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου στους επαγγελματίας οδηγούς.

Αρθρογράφος