Επισιτιστική βοήθεια σε 3.000 οικογένειες από τη ΔΕΜΠΚ

15 Ιουνίου 201806:22

Η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής διένειμε γεύματα για το ιφτάρ σε 3.000 οικογένειες στη Ροδόπη σε όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Η βοήθεια κατά το Ραμαζάνι την περίοδο των εορτών είναι αυξημένη, ωστόσο η Διαχειριστική Επιτροπή υπό τον Πρόεδρος Σελίμ Ισά απλώνει χείρα βοήθειας και κάθε μήνα, εκτός εορτών, σε άπορες οικογένειες.

Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, Σελίμ Ισά, στις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χρόνος» αναφέρει: «Η Διαχειριστική αναπτύσσει πολλές κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η διανομή τροφίμων. Τακτικά έχουμε περίπου 150 οικογένειες απόρων στις οποίες δίνουμε επισιτιστική βοήθεια, όχι μόνο ενόψει του ραμαζανιού αλλά σε όλη την χρονιά, και τους δίνουμε όχι μόνο τρόφιμα αλλά και πρώτες ύλες κι άλλα πράγματα (π.χ. σχολικά είδη)».

Όσον αφορά για τη διανομή γευμάτων το Ραμαζάνι ο Πρόεδρος Ισά σημειώνει «Κάθε μέρα από τις αρχές του ραμαζανιού μέχρι και τα τέλη του, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή, η Διαχειριστική μοιράζει σε εκατό οικογένειες τρόφιμα, καθημερινά. Δηλαδή συνολικά μιλάμε για περίπου 3.000 οικογένειες, οι οποίο βρίσκονται σε διαφορετικούς οικισμούς, δηλαδή μοιράζουμε στο Αλάν Κογιού, στον Ήφαιστο, στο κέντρο, και αλλού» και προσθέτει:

«Και η διανομή γίνεται πόρτα-πόρτα στο σπίτι του καθενός, γιατί πολύς κόσμος έχει ανάγκη, αλλά δεν θέλει να το δείξει, γι’ αυτό κι εμείς πηγαίνουμε, χωρίς δημοσιότητα και χωρίς να μαθεύονται αυτοί στους οποίους δίνουμε τα τρόφιμα, κι αφήνουμε τα δέματα διακριτικά».

Αρθρογράφος