Έκθετος ο Μουράτ Ομέρογλου μετά την αποτυχία των “Προξενικών” στον ΟΑΣΕ

6 Οκτωβρίου 202219:43

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το είδαμε και αυτό! Η κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ, σέρνοντας τον νεαρό προστατευόμενό της στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ για την Προστασία των Δημοσιογράφων και την Ελευθερία της Έκφρασης ( βλ.Links between media freedom and democracy, safety of journalists, and encryption focus of OSCE Media Freedom Representative participation at Warsaw Conference), εμφανίσθηκε σε ένα φόρουμ υπερασπιζόμενη την πολιτική της ερντογανικής Τουρκίας στα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να δικαιολογήσει την στάση των 17 που απείλησαν μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφο.

Η Άγκυρα στοχοποίησε την  ερευνητική δημοσιογραφία με την ανοχή των Ταγών της Θράκης!

Εκ των υστέρων έγινε αντιληπτό, ότι η βασική επιδίωξη του μειονοτικού παραϊερατείου ήταν να “πουλήσει” προπαγάνδα μέσω του τουρκόφωνου μειονοτικού τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις πρακτικές του “προϊσταμένου” της Τούρκου Προξένου κ. Μουράτ Ομέρογλου, ο οποίος με την σειρά του θα συντάξει ενημερωτικό δελτίο στην κεντρική υπηρεσία της Άγκυρας λέγοντας: “ό,τι κάνω έχει και διεθνή κάλυψη ακόμη και μέσα στον ΟΑΣΕ”.

Υπολόγισαν , όμως, όλοι χωρίς …τον ΟΑΣΕ! Πριν την τοποθέτηση του ευνουμένου της κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ, ήταν αποκαλυπτική η ανάλυση του καθ. Χουσεΐν Ντεμίρ για τις διώξεις που υφίστανται τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία ,παρουσιάζοντας σειρά αποκαλυπτικών στοιχείων για την δράση και του τουρκικού παρακράτους στην διασπορά,  ενώ καταλυτική ήταν η παρουσίαση της έκθεσης του Freedom House για τις διώξεις που υφίστανται οι δημοσιογράφοι σε Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία.(βλ.Freedom and Safety of Journalists in Azerbaijan and Turkey )

Η ομιλία του ευνοουμένου της κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ κ. Κερέμ Αμπντουραχίμογλου, ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ ο ίδιος εμφανώς ταραγμένος από τα όσα προηγήθηκαν είχε χάσει ακόμη και την ροή του λόγου του στα αγγλικά.

Ο ομιλητής , προσπάθησε να δικαιολογήσει για ποιόν λόγο οι διώκτες των δημοσιογράφων και της ελεύθερης σκέψης στην Θράκη, αντέδρασαν υπό το κάλυμμα των παρακρατικών δομών που πρόσκεινται στην Άγκυρα, απειλώντας Έλληνα Δημοσιογράφο, αποκρύπτοντας αυτό που ήξεραν όλοι στην αίθουσα: την αντίδρασή της ΕΣΗΕΜΘ , την διεθνοποίηση αυτής της αντίδρασης και την παρέμβαση 50 προσωπικοτήτων από τα Βαλκάνια  ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η σύνταξη σχετικού φακέλλου απο διεθνείς οργανώσεις για την προστασία δημοσιογράφων.

Προσπάθησε επίσης, η -ως συνήθως- εκ του παρασκηνίου κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ δια του ευνοουμένου της, να συκοφαντήσει , εκτός των άλλων, την Ελλάδα ότι ανέχεται “εγκλήματα μίσους” στην Ξάνθη, εννοώντας φυσικά την αποκαλυφθείσα προβοκάτσια που επεχείρησαν να στήσουν οι ευνοούμενοι του τουρκικού Προξενείου κ.Χουσεΐν Μπαλτατζή και Αχμέτ Καρά με στελέχη της Παραμουφτείας. Προφανώς, δεν γνωρίζει το μειονοτικό παραϊερατείο ότι η ετεροπροσδιοριζόμενη Πρόεδρος του ακροδεξιού, ισλαμοφασιστικού εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ, αναγκάσθηκε –υπό το φως των αποδείξεων του Komotinipress- να παραδεχθεί ότι δεν ήταν περιστατικό ρατσιστικής βίας η συμπλοκή μετά ξυλοδαρμού 6 εφήβων στη Ξάνθη.

Χαρακτηριστική ήταν και η παρατήρηση του συντονιστή της συζήτησης που άγγιζε τα όρια της επίπληξης για το περιεχόμενο του ομιλίας του κ. Κερέμ Αμπντουραχίμογλου.

Κατεβλήθη σε επόμενο πάνελ να συκοφαντηθεί ξανά η Ελλάδα μέσω του ΕΟΤΔΘ και του Deniz Servantie για ζητήματα “θρησκευτικής αυτονομίας” (απόπειρα νομιμοποίησης της παρακρατικής δομής του παραμουφτή) χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το δίδυμο Περβίν-Μουράτ εισέπραξε την δυσαρέσκεια από τούρκους διπλωμάτες που είχαν αρχίσει να υποψιάζονται ότι η παρακρατική δομή στην Κομοτηνή λειτουργεί στα πρότυπα του “Ράφτη του Παναμά” εκθέτοντας και την δημόσια διπλωματία της Τουρκίας και τις συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ στην περιοχή.

Συνέβησαν κι άλλα στην διάσκεψη του ΟΑΣΕ που θ’αποκαλυφθούν εν καιρώ, αλλά προς το παρόν ας μείνουμε στην θετική εξέλιξη της αποδόμησης της τουρκικής προπαγάνδας και της δράσης των παρακρατικών δομών του Προξενείου.

Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Έλεγχο στα μκδ “αλά τούρκα” θέλει να επιβάλει το Προξενείο στην Θράκη

Αρθρογράφος