Και η Ροδόπη “παρούσα” στην δεξίωση της ΠτΔ

25 Ιουλίου 202209:53

Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας υπήρχε έντονη εκπροσώπηση από την Κοινωνία των Πολιτών. Η λίστα προσκεκλημένων ήταν διευρυμένη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να υποδέχεται τους πολιτικούς αρχηγούς, μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστασιακούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους, αλλά και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και φορέων με ιδιαίτερη κοινωνική δράση και προσφορά, τους οποίους επισκέπτεται και στηρίζει.

Ειδικότερα, στην δεξίωση εκλήθησαν να παρευρεθούν άτομα από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων και δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, άτομα με Αναπηρία, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, άτομα από τον χώρο της Υγείας, διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητές, επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της Οικονομίας, κάτοικοι ακριτικών περιοχών, αριστεύσαντες μαθητές, φοιτητές Ρομά, στελέχη Αεροπυρόσβεσης, άστεγοι, πρόσφυγες, καθώς και η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών με τον προπονητή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαν προσκληθεί η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, γενετιστής, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής της Γενεύης, ο Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron, ο Σταμάτης Κριμιζής, ακαδημαϊκός- επιστήμονας του διαστήματος, ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής από τη Γουινέα, ο Σελίμ Παρασκευάς, νεαρός Ρομά που σπουδάζει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Λίλιαν Στεφανάκη, δήμαρχος Γαύδου, ο Παναγιώτης Πατέλης, φαρμακοποιός στην ακριτική Χάλκη, η οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του περασμένου έτους.

Κ. Σακελλαροπούλου: Διχαστικός λόγος και λαϊκισμός αμφισβητούν τις αρχές της δημοκρατίας

Παρούσα και η Ροδόπη με τις παρουσίες – εξ όσων γνωρίζουμε- του κ. Ιλχάν Αχμέτ, του κ. Τάκη Χαρίτου και της κ. Μελίνας Τάσσου.

Σε ανάρτησή του ο κ. Τάκης Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ) τονίζει:

Σε μια σεμνή τελετή, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα, γιορτάστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατιας στη χώρα μας, με μιά σύντομη ομιλία της Προεδρου της Δημοκρατίας και την τιμητική παρουσία αγωνιστών του αντιδικτακτορικού αγώνα, όπως και ανθρώπων του παραγωγικού, του επιστημονικού και του καλλιτεχνικού κόσμου.
Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να παρευρεθώ μαζί με πολλούς συναδέλφους/φισσες, από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αλλά και συμπατριώτες οπως η Μελινα Τασσου και ο συνάδελφος ο Ιλχάν Αχμέτ.
Η κατάκτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι ένας διαρκής αγώνας.
Η συλλογική μνήμη της επετείου ειναι πηγή έμπνευσης, ιδιαιτερα για τη νέα γενιά,σε πείσμα όσων θελουν να αναθεωρήσουν την ιστορία.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
Θα συνεχίσουμε ακλόνητοι!
 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σε σχετικό μήνυμά του επεσήμανε
Παρευρέθηκα στη δεξίωση που φιλοξένησε η Πρόεδρος, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την επέτειο της μετάβασης της Ελλάδας στη δημοκρατία.
Στη δεξίωση στην Προεδρική κατοικία, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, με χαρά συναντήθηκα με πολύτιμα ονόματα ως ένας από τους σημαντικούς εκτελεστικούς υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης και πρώην συναδέλφους, στους οποίους χρονολογείται η φιλία μας.
Θα συνεχίσω πάντα να διατηρώ επαφή με τον αγκώνα, προκειμένου να εκφράζω τις απόψεις, τις προτάσεις, τις προτάσεις και τα αιτήματά μου σε θέματα που θα ωφελήσουν τους πολίτες μου ανά πάσα στιγμή.

Αρθρογράφος