Αναγκάζουν τους καρκινοπαθείς να πάνε Τουρκία και Βουλγαρία για την εξέταση PET

18 Φεβρουαρίου 202007:57

Ήδη από το 2017 είχαμε επισημάνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίζονται οι παράλληλες δομές εξωχωρίων παραγόντων κι ανθελληνικών κύκλων.

Σήμερα διαβάζουμε ότι:

Στην Τουρκία και τη Βουλγαρία αναγκάζονται να πηγαίνουν εδώ και χρόνια οι καρκινοπαθείς από τη Θράκη προκειμένου να υποβληθούν σε PET CT– SCAN, μια διαγνωστική εξέταση σημαντική για τη διάγνωση, αλλά και την έκβαση της νόσου.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγήλει στο παρελθόν πως καρκινοπαθείς της βόρειας Ελλάδας υποβάλλονται στην εξέταση σε νοσοκομείο της Αδριανούπολης στην Τουρκία, με κόστος 200 έως 300 ευρώ.

Ενώ άλλοι ασθενείς από τη βόρεια Ελλάδα επιλέγουν για την εξέταση νοσοκομείο στη Βάρνα της Βουλγαρίας, με κόστος 200 έως 300 ευρώ.

Να σημειωθεί πως το τουρκικό νοσοκομείο διαθέτει τρία μηχανήματα και μονάδα παραγωγής ραδιοφαρμάκου όταν στην Θράκη δεν υπάρχει ούτε ένα!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι παίρνουν τον δρόμο τους και μπαίνει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Θράκης μετά την διπλή δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος κόστους 3.000.000 ευρώ δυστυχώς η υπόθεση πήρε νέα τροπή μετά την διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή για την τροποποίηση της δωρεάς από το Ίδρυμα.

Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι κάθε χρόνο καταγράφονται στη χώρα μας 67.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες διάγνωσης, περίθαλψης και θεραπείας που προκύπτουν για τους ασθενείς, το συγκεκριμένο μηχάνημα με το ραδιοφάρμακό έπρεπε να ήταν στο ΠΓΝΑ ΕΧΘΕΣ!

Είναι ντροπή ένα Νοσοκομείο της Τουρκίας να διαθέτει περισσότερες υποδομές για τους καρκινοπαθείς απ’ ότι διαθέτει όλο το ΕΣΥ της Ελλάδας

(πηγή: e-evros)

Αρθρογράφος