Αν.ΥΠΕΞ, Ιλχάν Αχμέτ και Τάκης Χαρίτου υποδέχθηκαν στη ΒτΕ μαθητές της Μειονότητας

27 Νοεμβρίου 202208:12

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μαθητές και μαθήτριες από την Ροδόπη που φοιτούν στην 5η και στην 6η Δημοτικού στα Μειονοτικά Σχολεία Άνω Βυρσίνης, Άνω Δροσίνης, 1ο Ασωμάτων, Κάτω Καρδάμου, Κέχρου και Οργάνης και συνοδεύονταν από 9 εκπαιδευτικούς έγιναν δεκτοί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό παρουσία της ΥΠΑΙΘ κ. Νίκης Κεραμέως.

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με μαθητές των μειονοτικών σχολείων Ροδόπης

Στην συνέχεια, ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποδέχθηκε μαθητές κι εκπαιδευτικούς στην Ελληνική Βουλή. Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του :

“Μια αναπάντεχη πολύ όμορφη συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες έξι Μειονοτικών Σχολείων του Νομού Ροδόπης στο Εντευκτήριο της Βουλής. 
Πρόκειται για 30 παιδιά που φοιτούν στην 5η και στην 6η Δημοτικού στα Μειονοτικά Σχολεία Άνω Βυρσίνης, Άνω Δροσίνης, 1ο Ασωμάτων, Κάτω Καρδάμου, Κέχρου και Οργάνης που συνοδεύονταν από 9 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Μαζί τους ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.
Ένας από τους εκπαιδευτικούς θυμήθηκε και την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην περιοχή: «Δεν ξεχνάω ποτέ μου στη ζωή, τη φράση που είχε πει εκεί και έμεινε αξέχαστη: “Ισονομία, ισοπολιτεία”. Αυτή τη λέξη, αυτή τη φράση την είχε πει μπροστά στην κοινότητα Οργάνης».
Από τότε έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου. Σήμερα σε κανένα από τα σχολεία δεν υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών. Στη Θράκη την τρέχουσα σχολική χρονιά λειτουργούν 99 μειονοτικά δημοτικά σχολεία στα οποία φοιτούν 3.434 μαθητές και μαθήτριες.”

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής Ν. Ροδόπης (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ)  επίσης αναφέρει:

“Είχα σήμερα την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ και να ξεναγήσω στο κτίριο του Κοινοβουλίου μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους από τα μειονοτικά σχολεία Ασωμάτων, Κέχρου, Οργάνης, Άνω Βυρσίνης, Άνω Δροσινής και Καρδάμου του νομού Ροδόπης.
Το σημερινό, ήταν μια απο τις ομορφότερες εμπειρίες μου στην πολιτική μου διαδρομή, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσω με τους μαθητές της περιοχής μας για την αξία του κοινοβουλευτισμού, της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Η ξενάγηση τους στους χώρους της Βουλής και στην αίθουσα της Ολομέλειας, υπήρξε για τα παιδιά της Μειονότητας μας μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρόπο που διεξάγεται το κοινοβουλευτικό έργο και ψηφίζονται οι νόμοι που καθορίζουν την ζωή τους και διαμορφώνουν τις μελλοντικές προοπτικές της ζωής τους. Τους ευχήθηκα υγεία, προκοπή και καλή πρόοδο στους ίδιους και τις οικογένειες τους.”

Στην υποδοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την Ροδόπης παρέστη και ο βουλευτής Ροδόπης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Τάκης Χαρίτου, ο οποίος και έγραψε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Παραυρέθηκα σήμερα στη υποδοχή στη Βουλή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σχολείων από την ορεινή Ροδόπη και τους Ασωμάτους, οι οποίοι,μετά από πρόσκληση της Βουλής, επισκέφθηκαν τους χώρους του κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για τις εργασίες του και τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών.Τους καλοσώρισα στην αίθουσα της ολομέλεια της Βουλης με την παρότρυνση, παρά τις όποιες δυσκολίες, να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για μόρφωση που τους παρέχει το σχολείο.Ευχήθηκα στους μαθητές και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν, να περάσουν όμορφα και να επιστρέψουν με περισσότερες εμπειρίες και ωραίες αναμνήσεις απο το ταξίδι τους στην Αθήνα.”

Αρθρογράφος