metanastes

Διαμαρτύρεται στον Δένδια για το κλείσιμο του ΚΦΑ Βέννας ο Δήμαρχος Σαπών

6 Δεκεμβρίου 201218:50

metanastesΕπιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε την Πέμπτη , ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια,

σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος του Κέντρου Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών Βέννας και τις βάσιμες φήμες για την μεταφορά ή υποβάθμιση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Βιώνουμε καθημερινά μια επίθεση απαξίωσης της περιοχής του δήμου μας με κλείσιμο υπηρεσιών και δομών που η Πολιτεία θεσμοθέτησε και κρατούν ζωντανό τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών.

Σας επισημαίνουμε ότι τόσο το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών που βρίσκεται στη Βέννα Ροδόπης, όσο και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, απασχολούν υπαλλήλους μονίμους κατοίκους του δήμου μας και με την παρουσία τους, τονώνουν την τοπική μας οικονομία, σε μια περιοχή η οποία με στατιστικά στοιχεία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο υπανάπτυκτη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας, φιλόπονοι και δημιουργικοί τον τελευταίο καιρό βλέπουν μια σταδιακή και άνευ λόγου, υποβάθμιση του τόπου τους η οποία άρχισε με την μετατροπή της τοπικής Δ.Ο.Υ. Σαπών σε ΚΕΦ, συνεχίστηκε με την μεταφορά του Ειρηνοδικείου Σαπών και φτάνουμε στο σήμερα όπου υπάρχουν υπόνοιες και φήμες ότι σκέφτεστε την μεταφορά του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, το οποίο σημειωτέον είναι ισχυρό ανάχωμα για την αποτροπή εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών, με αριστεία από την ίδια την Πολιτεία για το έργο του και την αποτελεσματικότητά του.

Παράλληλα έχουμε ενημερωθεί ότι κλείνει και το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στη Βέννα Ροδόπης, το οποίο ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε σαν δομή φύλαξης στη Θράκη, και το οποίο αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημείο προσωρινής κράτησης, με αποτέλεσμα φύλακες και προσωπικό να επιλέξουν να μένουν στην περιοχή, επαγγελματίες να φροντίζουν την τροφοδοσία του, με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για τον ταλαιπωρημένο τόπο μας.

Το να φτάνουμε στο σημείο να ανησυχούμε για το κλείσιμο μιας δομής υπηρεσίας όπως είναι ένα Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών, καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι για μας είναι ουσιώδες θέμα η παραμονή του.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ να αποσύρετε από τον σχεδιασμό σας, κάθε σκέψη για κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στη Βέννα Ροδόπης για το οποίο ζητάμε επιπλέον την ανακατασκευή του και την επέκτασή του αν είναι εφικτό και φυσικά να μην επιτρέψετε την μεταφορά ή υποβάθμιση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των κατοίκων του δήμου μας και θα μας οδηγήσει ως δημοτική αρχή σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση, η οποία δεν εγγυόμαστε ότι θα έχει καλή κατάληξη».

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr