fek sxoli

Όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά επισημοποιούνται με ΦΕΚ τα Στρατόπεδα Μεταναστών της περιοχής !

29 Νοεμβρίου 201207:25

fek sxoliΜια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους φορείς και τους κατοίκους της Θράκης, καθώς με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

και αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” η Ελληνική Αστυνομία Ιδρύει Επίσημα Κέντρα Φύλαξης στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, το Παρανέστι, την Κόρινθο και την Αθήνα.

Μπορεί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης να έχει διαβεβαιώσει τουλάχιστον 4 φορές και με κάθε επισημότητα ότι το μέτρο της κράτησης στην περιοχή είναι απολύτως προσωρινό, όμως φαίνεται ότι τα λεγόμενα του Νίκου Δένδια, δεν είναι δεσμευτικό να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί η σχετιή απόφαση που έχει υπογραφεί εδώ και μέρες και αναρτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου μαρτυρά πλήρη ανακολουθία με τις κατά καιρούς δεσμεύσεις.

Η ίδρυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με την απόφαση ισοδυναμεί με Αστυνομικούς Σταθμούς και εδρεύει μέσα στα Κέντρα Φύλαξης.

H αποστολή των νέων υπηρεσιών

Σύμφωνα με την απόφαση ονομάζονται «Υπηρεσίες Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.)» και πρόκειται για τις:

α. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Αττικής, με έδρα το δήμο Αχαρνών και διοι κητική υπαγωγή στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

β. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, με έδρα το δήμο Κορινθίων και διοι κητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

γ. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Δράμας, με έδρα το δήμο Παρανεστίου και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

δ. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κομοτηνής, με έδρα το δήμο Κομοτηνής και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

ε. Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, με έδρα το δήμο Ξάνθης και διοικητική υπαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Οι Υ.Φ.Ε.Κ.Α. έχουν ως αποστολή την ασφαλή φύλαξη των μη νόμιμων μεταναστών που τελούν υπό καθεστώςνόμιμου περιορισμού της ελευθερίας τους, τη μέριμνα για την κράτησή τους στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας σε συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειάς τους και τη συνεργασία με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, Αρχές και Φορείς για την παροχή σ’ αυτούς ιατρικού ελέγχου, φαρμακευτικής κάλυψης και ψυχοκοινωνικής διάγνωσης και στήριξης. Στην αποστολή των Υ.Φ.Ε.Κ.Α. περιλαμβάνονται ιδίως:

α. η παραλαβή, καταγραφή και ο έλεγχος των προς κράτηση αλλοδαπών,

β. η μέριμνα για τη σίτιση, την ένδυση, την ιατρική εξέταση και τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, εφόσον παρίσταται σχετική προς τούτο ανάγκη,

γ. ο διαχωρισμός των ατόμων που ανήκουν σε ευάλω τες ομάδες και η κράτησή τους σε διακριτούς χώρουςτων εγκαταστάσεων σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των Υ.Φ.Ε.Κ.Α.,

δ. η μέριμνα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και την περιφρούρησή τους επί 24ώρου βάσεως,

ε. η συνεχής παρακολούθηση της λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης προς το σκοπό πρόληψης γεγονότων ή καταστάσεων που δύναται να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του,

στ. η συνεργασία με συναρμόδιες Αρχές, Υπηρεσίες και Φορείς προς το σκοπό παροχής ιατροφαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής στήριξης στα άτομα που κρατούνται στα Κέντρα Κρά τησης και η μέριμνα για τη διερμηνεία στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται,

ζ. η παραλαβή, η καταγραφή και φύλαξη των αντικειμένων που παραδίδονται από τους κρατούμενους κατάτην άφιξή τους στο Κέντρο Κράτησης και η παράδοσή τους σε αυτούς με την αποχώρησή τους.

XanthiPress

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr