exegersi 2

Τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές στο ΤΔΑ Κομοτηνής από την εξεγερση μεταναστών

23 Νοεμβρίου 201213:16

exegersi 2Τέσσερις ελαφρά τραυματίες αστυνομικούς, τραυματίες κρατούμενους και τεράστιες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, άφησε μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 1:30 το μεσημέρι και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του αγιασμού στην Σχολή Αστυφυλάκων,όταν μεγάλη ομάδα μεταναστών με αυτοσχέδια όπλα που δημιούργησαν από τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τα παράθυρα του κέντρου κράτησης βγήκε στο προαύλιο. Οι μετανάστες διαμαρτυρόμενοι έντονα για τις συνθήκες κράτησής τους έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα ενώ ξεκίνησε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Πυρκαγιά εξερράγη στους χώρους της Σχολής η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατασβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις.

Από τη στιγμή, που ξέσπασε η εξέγερση, χρειάστηκαν δύο ώρες περίπου ούτως ώστε να κατασταλεί. Στο σημείο  έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή, ενώ μάχη  για τον περιορισμό και την κατάσβεση των εστιών φωτιάς έδιναν ταυτόχρονα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η έκταση των ζημιών ειναι τόσο μεγάλη ώστε αναζητείται νέος χώρος για την κράτηση των μεταναστών. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως δεν έγινε γνωστό αν έχει επιλεγεί κάποιος συγκεκριμένος χώρος για τον σκοπό αυτό.

Επί τόπου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Δαμιανίδης κι η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Στ. Τζατζανά.

Οι δυο από τους τραυματίες, ένας 38χρονος κι ένας 39χρονος, αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών  .

Ας σημειωθεί ότι στο κέντρο κράτησης στο ΤΔΑ φιλοξενούνται 550 μετανάστες.

159 2535

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr