krema-lemonibig

Κρέμα λεμόνι

30 Απριλίου 201108:53

krema-lemonibigΑπογευματινό αγγλικό earl grey tea. Συνοδεύεται με κρέμα λεμόνι


Συστατικά συνταγής

  • 1 κούπα συν 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/2 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 με γάλα αυγά
  • 1 μεγάλο αυγό ξεχωριστά το ασπράδι με τον κρόκο
  • 1 κ.τ.σ. τριμμένη λεπτή φλούδα λεμονιού
  • 10 κ.τ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • μια πρέζα αλάτι
Οδηγίες συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό και το ¼ του φλιτζανιού ζάχαρης.

Βράζουμε μέχρι να πάρουμε μισό φλιτζάνι, για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρολίτσα βράζουμε την κρέμα με άλλο ¼ από τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το αφαιρούμε κι αυτό από τη φωτιά.

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε λίγη από την ζεστή κρέμα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρει τη θερμο κρασία και τέλος ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στο κατσαρολάκι με την υπόλοιπη κρέμα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το λεμόνι και τη βανίλια. Μεταφέρουμε την κρέμα σε πυρίμαχα μπολάκια.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180° C.

Σ’ ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα έχουμε βάλει 3 λίτρα νερό. βάζουμε τα 6 φορ μάκια με την κρέμα τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγη κρέμα σαντιγί στην κορυφή.

  • Διάρκεια: 1 ώρα περίπου

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr