Κέντρο φιλοξενίας σε λεωφορεία για 900 πρόσφυγες στην Καβάλα

24 Φεβρουαρίου 201622:02

Σε ένα απέραντο κέντρο φιλοξενίας έχει μετατραπεί η Ελλάδα, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την επικράτεια, επιχειρούν να διασχίσουν τη χώρα και να κατευθυνθούν προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, την ίδια στιγμή που πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν επιβάλλει περιορισμούς ή έχουν κλείσει τα σύνορά τους.Στην Καβάλα, ωστόσο, περίπου 900 πρόσφυγες θα «φιλοξενηθούν» το βράδυ σε λεωφορεία, στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’», καθώς το απόγευμα της Τετάρτης (24/2) αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Καβάλας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εμφανίζονται απροετοίμαστες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, περισσότερα από είκοσι λεωφορεία «επιστρατεύτηκαν» προκειμένου να παραλάβουν τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο χώρο όπου θα περάσουν τη νύχτα τους, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεψε τη μετακίνηση των τουριστικών λεωφορείων και των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ από την Καβάλα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη.

Ο Δήμος Καβάλας μετέφερε χημικές τουαλέτες στο χώρο του εμπορικού λιμανιού που απέχει 10 χλμ. περίπου έξω από την πόλη ενώ μερίμνησε για την τροφοδοσία των προσφύγων με την προμήθεια σάντουιτς, νερού αλλά και γάλακτος για τις ανάγκες των μικρών παιδιών. Επίσης μέλη της διασυλλογικής κίνησης εθελοντών διένειμαν στους πρόσφυγες δέματα με τρόφιμα και ρούχα όπως επίσης και παιχνίδια.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr