Οι «Λιλιπούα» της Κομοτηνής Πρέσβεις Γεύσεων και Θρακιώτικης Φιλοξενίας στην Ινδία!

15 Ιουνίου 201712:43

Στις 7 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η γιορτή-θεσμός  που διοργάνωσε  ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Λιλιπούπολη» στην Κομοτηνή με τη διαφορά ότι φέτος  υπήρχε κι ένας ακόμη λόγος γιορτής και χαράς: η αδελφοποίηση  δύο παιδικών σταθμών, της «Λιλιπούπολης» και ενός στην Μουμπάϊ.

Η γιορτή είχε  μουσικές, χορούς, τραγούδια και γεύσεις και από τις δύο χώρες. Με παραδοσιακές φορεσιές και πολύ αγάπη και σεβασμό στον πολιτισμό των δύο λαών.

Ήδη , στο πλαίσιο ενός προγράμματος της AIΕSEC (ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κυβερνητικός,μη κερδοσκοπικός,νεανικός οργανισμός), που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι δύο κόσμοι, της Ελλάδας και της Ινδίας, έρχονται κοντύτερα.

Φιλοξενούμενη της κ. Σοφίας Ανέστη και των συνεργατών της είναι η Yana, μια εικοσάχρονη από την Μουμπάι της Ινδίας, τελειόφοιτη φοιτήτρια και εργαζόμενη ήδη σε παιδικό σταθμό της χώρας της βρίσκεται τις τελευταίας μέρες στον Ιδιωτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό «Λιλιπούπολη» στην Κομοτηνή, όπου και κάνει την πρακτική της, γνωρίζει την Κομοτηνή και τη Θράκη προετοιμάζοντας από κοινού την αδελφοποίηση των δύο παιδικών σταθμών.

Σε μία αμφίδρομη σχέση, η νεαρή φιλοξενούμενή της  «Λιλιπούπολης» μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι μικροί «λιλιπούα» είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν ένα άτομο από άλλη χώρα.

«Η αγάπη για τα παιδιά είναι η κινητήρια δύναμη. Ανεξάρτητα από τα εκπαιδευτικά συστήματα, το θεμέλιο της επιτυχίας είναι ένα, να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να αγαπάς τα παιδιά.» δηλώνει η κα Ανέστη αποκαλύπτοντας πως η Yana αυτό το θεμέλιο το έχει. Μιλάει στους μαθητές της λέγοντας τους ότι το χρώμα του δέρματος δεν πρέπει να φοβίζει. «Οι άνθρωποι έχουν κοινά μεταξύ τους.» σημειώνει και μιλά με ενθουσιασμό για την Ελλάδα. «Είναι υπέροχη χώρα και οι Έλληνες είναι εξαιρετικοί.» Επισκέφτηκε ήδη την Ξάνθη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Θάσο, θα επισκεφτεί την Μύκονο, την Σαντορίνη, τα Μετέωρα, τους Δελφούς και την Αθήνα δηλώνοντας μαγεμένη από την χώρα μας προτρέπει τους νέους «Γνωρίστε νέους ανθρώπους! Ταξιδέψτε! Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.» τόνισε η κα Σοφία Ανέστη.

Εκτός από το πρόγραμμα και τις χορογραφίες της «Λιλιπούπολης» στον ανακαινισμένο προαύλειο χώρο του Παιδικού Σταθμού είχε «στρωθεί» παραδοσιακός μπουφές με τη συνεισφορά όλων των γονιών και των στελεχών της «Λιλιπούπολης».

Αυτές είναι κινήσεις που προωθούν ακόμη πιο μακριά την εικόνα της Κομοτηνής και της Θράκης και δημιουργούν παρακαταθήκη για το μέλλον και την ανάπτυξη της Πατρίδας των Παιδιών μας.

Αρθρογράφος