Χουσεΐν Ζεϋμπέκ: Ο à la carte εγκάθετος της Άγκυρας

19 Σεπτεμβρίου 202205:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ (11/3/1968) έχουμε διασταυρώσει τα βλέμματά μας αρκετές φορές, έχουμε συνομιλήσει λιγότερες και είχαμε την δυνατότητα να ανταλλαξουμε κάποιες απόψεις ,ακόμη κι εφημεριδες ή έντυπα, στους χώρους αναμονής του αεροδρομίου Αθηνών ή της Αλεξανδρούπολης.

Η κριτική που του έχω ασκήσει αφορά στην πολιτική του δραστηριότητα που κινείται αντίθετα από τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάννης και τον Όρκο που έχει δώσει ως Βουλευτής στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Συμπαθής και με “θρακιώτικη” όψη δεν έδινε την εντύπωση του μνησίκακου ή του υπογείου τύπου αλλά μάλλον την εικόνα ενός επαρχιώτη βουλευτή με όλες τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να “φορτωθεί” ένας εκπρόσωπος της Μειονότητας στην Αθήνα.

Ο φαρμακοποιός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , όμως, υπερτιμώντας την ισχύ, την δύναμη και την “γοητεία” της ασυλίας αποφάσισε στις 12/7/2022 , κατόπιν προτροπής του προξενικού μειονοτικού παραϊερατείου να στραφεί εναντίον του Τύπου, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και κατά του Komotinipress κι εμού προσωπικώς.

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη…

Το ίδιο έπραξε προ ημερών στοχοποιώντας τον Πάνο Παπαδόπουλο και παλαιότερα με τον Λευτέρη Γλερίδη από την Φωνή της Ροδόπης. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Ας μην ξεχνάμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του βουλευτή Χουσείν Ζεϊμπέκ στα γεγονότα και επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γλαύκη στις 14 Ιουλίου 2016, στην κηδεία σε βάρος του νόμιμου Μουφτή Ξάνθης ο οποίος προπηλακίσθηκε και δεν του επετράπη να κάνει το τελετουργικό, αλλά και την πλήρη ταύτισή του μηνυτή -αν και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου- με τον παραμουφτη Ξάνθης Αμέτ Μετε που μήνυσε τους δημοσιογράφους .

To Μονομελές δικαστήριο Ξάνθης κήρυξε αθώο τον εκδότη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά και για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τα γεγονότα της Γλαύκης.

Έκθετος ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα γεγονότα στην Γλαύκη μετά την αθώωση του «Μαχητή της Ξάνθης»

Ξαναγυρνώντας στο παρόν , ο κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ με την ιδιότητα του φαρμακοποιού κι αποφοίτου της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γάζι της Άγκυρας, έλαβε μέρος σε μία σειρά διαλέξεων με θέμα «Το φαρμακείο στην Ελλάδα και η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» κατασυκοφαντώντας την Ελλάδα και τον υγειονομικό κόσμο της Χώρας αλλά και τους συναδέλφους του φαρμακοποιούς (“Yunanistan’da Eczacılık ve Batı Trakya Türk Azınlığı”).

Για τους αμύητους, δύο είναι οι παράμετροι που συνδέονται με τα παραπάνω: α) το ότι είναι φαρμακοποιός με σπουδές στην Τουρκία, γνωστός επαγγελματίας στην περιοχή της Ξάνθης και κυρίως στο “βουνό” και β) βαθιά θρησκευόμενος, αφού πριν τις σπουδές του ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ το 1997 είχε διοριστεί ως μουεζίνης, δηλαδή ψάλτης, στο τέμενος της οδού Σκρα από τον μουφτή Ξάνθης! (αν και οι δημοσιογραφικές αναφορές στην Θράκη ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησε την τοποθέτηση του εκείνη προκειμένου να «αποφύγει τη στράτευση του στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις». Σε αυτά τα δημοσιεύματα που ανάγονται στο 2013 δεν έχει απαντήσει ακόμη ο ίδιος ο βουλευτής ).

Ζεϊμπέκ: O βουλευτής Ξάνθης που ψέλνει μόνο τουρκικούς ύμνους!

Είναι προφανές ότι ο κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, όπως και ο κ. Μπουρχάν Μπαράν, την τελευταία περίοδο λειτουργούν υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης του Προξένου Κομοτηνής κ. Μουράτ Ομέρογλου και των δομών της Άγκυρας , επιδιώκοντας απτά , ορατά και τελέσφορα αποτελέσματα.

Μπαράν, Ζεϋμπέκ, ΑΣΕΤΜΔΤΘ: Οι “πραιτωριανοί” του Μουράτ Ομέρογλου απειλούν την Θράκη

Οι δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκαν να υπογράψουν (κι αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην Θράκη) κάτω από το όνομα της ετεροπροσδιοριζομένης Προέδρου κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου ένα έγγραφο που τους “πέταξε στα μούτρα” ο Μ. Ομέρογλου.

Ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ στοχοποιεί δημοσιογράφο στην Ξάνθη

Ο κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ προφανώς στηρίζεται από τους εγκαθέτους της Άγκυρας, οι οποίοι δεν διστάζουν να στήσουν ακόμη μία προβοκάτσια (ο Ζεϋμπέκ απειλήθηκε εμμέσως από έναν πολίτη που είχε το ακαταλόγιστο σε μία εκπομπή τηλεπωλήσεων) ενώ είναι οι ίδιοι (και ο Ζεϋμπέκ μαζί τους) που αδιαφόρησαν όταν ο συνάδελφός του βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ απειλήθηκε από ένα στέλεχος κόμματος της Τουρκίας κι επίσης στέλεχος συλλόγων της “ομογένειας”.

Το BTTD ως εκτελεστικός βραχίονας του Μουράτ Ομέρογλου

Αλλά για την Μειονότητα στην Θράκη και τους υπαλλήλους του προξενείου που εκπροσωπούν τους δήθεν θεσμούς τους ο ανθρωπισμός τους είναι όπως και οι ευαίσθησιες του για την Δημοκρατία σε Ελλάδα και Τουρκία – à la carte .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλύπτει την παραβατική δράση του Χ. Ζεϋμπέκ

Φαρισαίοι και υποκριτές ενός συστήματος που στην παρούσα φάση επιλέγει να εξελιχθεί σε δόρυ της τουρκικής προπαγάνδας και ως προκάλυμμα των παρακρατικών δομών της Άγκυρας στην Θράκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κ. Τασούλας γνωρίζει τα παραπάνω ή έμεινε στα όσα του είπε ο κ. Α. Χατζηοσμάν που πήγε στην Ελληνική Βουλή για να “ξεπλύνει” τον χρήσιμο αρεστό της Άγκυρας; Ο κ. Αλ. Τσίπρας γνωρίζει κάτι;

Θύμα της τουρκικής προπαγάνδας έπεσε ο ΠτΒ – Mήνυμα Τουρκίας μέσω Α. Χατζηοσμάν;

Αρθρογράφος