Το πολιτικό ισλάμ στην Θράκη (αντ)επιτίθεται – Οι αρχηγοί ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν;

25 Απριλίου 202210:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το 2022 επεφύλασσε για την Θράκη μία ευτυχή συγκυρία με τον παράλληλο εορτασμό Πάσχα και Ραμαζανιού, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της ειρηνικής συνύπαρξης των Ανθρώπων των Συνόρων σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, κατανόησης κι αγάπης.

Η πρόσφατη παρουσία στην Θράκη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατ. Σακελλαροπούλου, μπορεί να μην αξιοποιήθηκε από τους τοπικούς άρχοντες και να μην προβλήθηκε όσο έπρεπε από τα τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, αλλά εξέπεμψε πολλαπλό μήνυμα εντός κι εκτός Ελλάδας. (για αυτό το θέμα θ’ασχοληθούμε εκτενέστερα σε επόμενο κείμενό μας).

Αυτό βεβαίως, δεν άρεσε στο μειονοτικό παραϊερατείο και το παραερντογανικό παρακρατικό καθεστώς που αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα εντός των τειχών. Έτσι, μόνον ως τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η διοργάνωση δύο νηστίσιμων δείπνων Ιφτάρ στο Έβρο και την Ροδόπη.

Διαρκώς επισημαίνουμε ότι η διεύρυνση της «εθνοθρησκευτικής γεωγραφίας» με την «κατασκευή τουρκικής μειονότητας» με την «βίαιη» κι «καταναγκαστική» τουρκοποίηση αθιγγάνων και πομάκων σε περιοχές της Ξάνθης, της Ροδόπης αλλά ΚΥΡΙΩΣ του Βορείου Έβρου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στη δράση ορισμένων «παραθρησκευτικών» παραγόντων οι οποίοι μέσω συλλόγων και παραρτημάτων τους δραστηριοποιούνται ακόμη και στις πιο απίθανες περιοχές όπως συμβαίνει με την περίπτωση του κ. Σουλεϊμάν Ματζήρ ο οποίος ως Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου προσπάθησε να λειτουργήσει παράρτημα του συλλόγου στις Φέρες παραδίδοντας μαθήματα Κορανίου προωθώντας σε Ρομά τη διανομή, τροφίμων, ξύλων, αλεύρι κτλ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Περιοχής Φερρών .

Το Μ. Σάββατο 23/4/2022 ο προαναφερθείς σύλλογος πραγματοποίησε στο Διδυμότειχο δείπνο Ιφτάρ υπό την αιγίδα του σκληρού τουρκοπροξενικού πυρήνη και την συμμετοχή βασικών εκπροσώπων του, ενώ δεν έλλειψαν κατά την διάρκεια του δείπνου και οι γνωστές ανθελληνικές αναφορές

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν οι :Süleyman Macır, Barış Çuha, Abdulhadi Turus, Murat Kazancı, Hafız Mehmet, Fehim Ahmet, Metin Hacıosman, Mehmet Emin Ahmet, Hasan Apti, Mehmet Koç Abdi Pencal και άλλοι.

Την Κυριακή του Πάσχα στις  24/4/2022, στον Δήμο Ιάσμου, ο Σύλλογος Νεολαίας Ιάσμου YBAKD διοργάνωσε δείπνο Ιφτάρ στο Δημοτικό Στάδιο του Ιάσμου όπου και έδωσε το δυναμικό του παρόν όλο το προξενικό και παραερντογανικό καθεστωτικό ιερατείο με την συμμετοχή 2000 προσκεκλημένων και την συνδρομή 120 εθελοντών.

Στο δείπνο Ιφτάρ συμμετείχαν πιστοί αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι εντός κι εκτός Ελλάδας : , Subutay Koç, , Abdulhadi Turus, ,Murat Kazancı, ,İbrahim Şerif, , Fehim Ahmet, ,Çiğdem Asafoğlu, , Işık Sadık Ahmet, ,Özgür Ferhat, ,Önder Mümin, , Tarkan Multaza, ,Ahmet İbram , Cihan İmamoğlu,, Sedat Hasan,,Sadık Sadık, , Sinan Ahmet, sabık Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman,,İlhan Ahmet, , Caner İmam, Ritvan Mollaisa κ.α.

Το μήνυμα από τις παραπάνω συγκεντρώσεις είναι ξεκάθαρο και έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Εμείς, σε αυτή την φάση, θα σταθούμε όχι μόνον στον ρόλο των ποικιλώνυμων συλλόγων που δρουν στην Θράκη υπό την αιγίδα του τουρκικού κράτους και τον συντονισμό του τουρκικού Προξενείου, αλλά κυρίως στον διαφαινόμενο ΑΝΣΚ της γείτονος και τους ενδιάμεσους στόχους :

  • 1. Η εκδήλωση στην Άγκυρα που ήταν επετειακά αφιερωμένη στον Αχμέτ Σαδήκ όπου παρετάχθησαν οι αρχηγοί των τουρκικών επιτελείων με τον ΥΕΘΑ κ. Χουλουσί Ακάρ σηματοδότησε τον πλήρη έλεγχο του DEB/ΚΙΕΦ από τον τουρκικό στρατό
  • 2. Η ατζέντα του ΚΙΕΦ για να υλοποιηθεί πρέπει οπωσδήποτε να ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ή ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ή ΝΑ ΥΠΟΤΑΓΟΥΝ οι επώνυμοι πολιτικοί της μειονότητας ή
  • 3. ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ από νέο πολιτικό , πλήρως ελεγχόμενο, ιερατείο.
  • 4. Η καλλιέργεια της ιδέας ότι στην περιοχή υπάρχει “τουρκική κοινότητα” και όχι τρισυπόστατη μειονότητα ώστε να δίνεται πάντα η αφορμή στην “μητέρα-πατρίδα” να παρεμβαίνει για την προστασία “ομοεθνών” έτσι ώστε
  • 5. Να καλλιεργηθεί ένα σενάριο Ρωσο-Ουκρανικής σύγκρουσης με εμφανή την επέλαση του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Οι επικεφαλής και κεντρικές επιτροπές των κομμάτων οφείλουν ν’αναλύσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να οδηγηθούν στην κατάρτιση ψηφοδελτίων στην Θράκη, όχι μόνον με γνώμονα το κομματικό αλλά και το Εθνικό Συμφέρον, αρκεί να ρωτήσουν τους εναγκαλιζομένους με το τουρκικό προξενείο υποψηφίους του ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.ποιά στάση τηρούν στις μονομερείς εδαφικές διεκδικήσεις  της γείτονος;

Μειονοτικοί Σύλλογοι: Η ελεγχόμενη μεταβλητή του μειονοτικού “παραϊερατείου”

Αρθρογράφος