Ο γιος του Αμπιντίν Ουνάλ διορίσθηκε νέος Πρόξενος στην Κομοτηνή

15 Δεκεμβρίου 202217:40

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο κ. Αϊκούτ Ουνάλ (Aykut ÜNAL) είναι ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Ο κ. Αϊκούτ Ουνάλ είναι γιος του Αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μέχρι το 2017, Αμπιντίν Ουνάλ, ο οποίος το βράδυ του πραξικοπήματος της 15/7/2016 είχε συλληφθεί από τους πραξικοπηματίες.

 

Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο το όνομα του νέου Προξένου Κομοτηνής αναφέρεται και σε ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο του γνωστού αντιφρονούντα youtuber κι εξόριστο δημοσιογράφο κ. Cevheri Güven, ο οποίος ζει υπό συνθήκες ειδικής αστυνομικής προστασίας στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο καλά πληροφορημένος κ. Cevheri Güven προκύπτει ότι ο κ. Αϊκούτ Ονάλ είναι οργανικά συνδεδεμένος με τις δομές που σχετίζονται με το υβριδικό πραξικόπημα του 2016 και μέσω των διασυνδέσεων του πατρός του υπηρέτησε σε Μαδρίτη.

Η συγκεκριμένη επιλογή προσώπου για το Προξενείο Κομοτηνής επιβεβαιώνει εν μέρει τις σκέψεις που έχουν διατυπωθεί και από τον γράφοντα, για το ότι το Γενικό Προξενείο Κομοτηνής “υπακούει” στις εντολές Χουλουσί Ακάρ,στην σκληρή παρακρατική σέκτα στην οποία ανήκε και ο Μουράτ Ομέρογλου.

Οι διασυνδέσεις της Οικογένειας Ουνάλ με το βαθύ τουρκικό κράτος και η προσωπική φιλία με τον Χουλουσί Ακάρ αλλά και τον εμπνευστή της “Γαλάζιας Πατρίδας” κ. Τζιχάτ Γιαϊτζί σε συνδυασμό με την τακτική που ακολουθεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την Θράκη, δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του διαδόχου του Μουράτ Ομέρογλου.

Το Komotinipress τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή θητεία.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί και η “Σέκτα του Ομέρογλου” απειλούν την Θράκη και τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Αρθρογράφος