Ερντέμ Χουσεΐν: Ο “φαρμακοποιός” του ΣΥΡΙΖΑ στον Δ. Αρριανών

18 Φεβρουαρίου 202207:53

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο κ. Ερντέμ Χουσεΐν γεννήθηκε στην Φιλλύρα του Ν. Ροδόπης το 1985, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα μειονοτικά σχολεία Φιλλύρας και Κομοτηνης και αποφοίτησε από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 2005. Υπηρέτησε στο υγειονομικό σώμα των ΕΔ θητεύοντας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Διατηρεί φαρμακείο στην Φιλλύρα και έχει αναπτύξει κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στον οικείο δήμο, όπου και διεκδίκησε το δημαρχιακό αξίωμα, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου είναι μέλος της Ν.Ε. Ροδόπης και ΓΓ της ΤΟ Αρριανών από το 2016,χάνοντας τελικά για 500 ψήφους από τον ανθυποψήφιό του κ. Ριντβάν Αχμέτ. Για πολλούς θεωρείται ο επόμενος σίγουρος δήμαρχος Αρριανών.

Στο Komotinipress, είχαμε αναφερθεί στο πρώτο πανδημικό κύμα και την αβεβαιότητα εκείνης της εποχής στην δράση του φαρμακοποιού από την Φιλλύρα τονίζοντας πως ” Ιδιαιτέρως προκλητική ήταν εδώ η στάση του υποστηριζομένου από τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού από τα Αρριανά κ. Ερδέμ Χουσεΐν που με ανάρτησή του στο facebook (!) ενθάρρυνε την παραβίαση των μέτρων κατά του Covid19 και διένειμε και υπόδειγμα βεβαίωσης σε νταουλτζήδες που θα ειδοποιούσαν (κυρίως σε οικισμούς και χωριά) τους πιστούς κατά το “εθμικό δίκαιο” του Ραμαζανιού. Κι εδώ μία “υπερβατική αρχή” τοπικών διαστάσεων με διαύλους επικοινωνίας (?) με την κεντρική εξουσία επέβαλε την “ατιμωρησία” κοιτώντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος!!!”

Covid19, νταούλια και”νεοθωμανικό πολιτικό ισλάμ”

Να υπενθυμίσουμε ότι η δραστηριότητα του κ. Ερντέμ Χουσεΐν προκάλεσε και την παρέμβαση του δικηγόρου Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά ο οποίος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, επικεντρωθείσα ιδίως στο αδίκημα του άρθρου 183 του Π.Κ, περί διέγερσης σε ανυπακοή, διότι οι πιστοί του Ισλάμ παροτρύνονταν να κατασκευάσουν παράνομες βεβαιώσεις κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας περί περιορισμού της κυκλοφορίας προς αποσόβηση διαδόσεως του ιού, προκειμένου να προσέλθουν εις τα Τζαμιά, ενώ εις την πράξη λίγες ημέρες πριν, όποιος Ορθόδοξος κληρικός, τηρώντας ακόμη και τις αποστάσεις, άνοιγε τους Ιερούς Ναούς, ή μεταλάμβανε μεμονωμένα πιστούς, εδιώκετο απηνώς, τόσο διοικητικά όσο και ποινικά και διεπομπεύετο εις τα Μ.Μ.Ε.Για τους ως άνω λόγους εξ αιτήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως να διενεργήσει δεόντως, κατ’ άρθρο 43 και 243 του Κ.Π.Δ, προκαταρκτική εξέταση ίνα διερευνηθεί ενδελεχώς η επίμαχος υπόθεσις. Δεν γνωρίζουμε την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος.

Μπορεί σήμερα ο κ. Ερντέμ Χουσεΐν, μεταμελήσας, να ενθαρρύνει τους κατοίκους που έχουν απομείνει στα Πομακοχώρια της Ροδόπης να εμβολιάζονται και να ασκεί και κριτική στον νυν Δήμαρχο Αρριανών κ. Ριντβάν Αμέτ για τους χειρισμούς του σε θέματα πανδημίας, αλλά η στάση της εποχής εκείνης “προδίδει” τον εναγκαλισμό του με τον σκληρό πυρήνα του μειονοτικού παραϊερατείου κάτι που δεν έγινε αντιληπτό εξ’αρχής.

Ο κ. Ερντέμ Χουσεΐν, ωστόσο, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στηριζόμενος στις δομές του πολιτικού ισλάμ της περιοχής με την έγκριση των ανθρώπων της Άγκυρας όπως ο κ. Χαλήτ Ερέν, ο δήμαρχος Οσμάνγκαζί κ. Μουσταφά Ντουντάρ, η ΑΕ Πρόξενος Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου και των εδώ υπαλλήλων τους όπως είναι ο Ιμπραήμ Σερήφ και η ηγετική ομάδα του ΚΙΕΦ και η οικογένεια Αχμέτ Σαδήκ.

Ο κ. Ερντέμ Χουσεΐν δίνει κατ’αρχήν την εντύπωση ότι θέλει να λειτουργήσει ως “γέφυρα” ανάμεσα στη μειονότητα και την κεντρική εξουσία (συνήθως κάποιοι επώνυμοι μειονοτικοί “υιοθετούνται” από κομματικούς σχηματισμούς ως δίαυλοι επικοινωνίας για λόγους σκοπιμοτήτων) ξεχνώντας, όμως, ότι πρώτα πρέπει να συμπεριφέρεται ως Έλληνας Πολίτης τηρώντας ουσιαστικά κι όχι προσχηματικά τους νόμους της Χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να υπολογίσει και τα όρια των δημοσίων τοποθετήσεών του που κάποια από αυτά προσβάλλουν τον Έλληνα Θρακιώτη.

Ακόμη κι αν ξεχάσουμε το ατόπημα των βεβαιώσεων, ή τον αναρτηθέντα στο facebook θαυμασμό του για τον Αιμοσταγή Σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ, παρατηρώντας την κομματική και κοινωνική του δράση, διαπιστώνουμε ότι ο φαρμακοποιός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στενά (συνδε)δεμένος με τους μηχανισμούς του τουρκικού παρακράτους εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ οι κοινές φωτογραφίες με την Α.Ε. Τούρκο Πρόξενο σε “ιδιωτικές” ή δημόσιες κοινές δραστηριότητες δεν αφήνουν αμφιβολίες για την μελλοντική του εξέλιξη.

Είναι εμφανές, πλέον, ότι το τουρκικό παρακράτος μέσω του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ελέγξει δύο στρατηγικούς δήμους της Ροδόπης (Ίασμο, Αρριανά) και να εκλέξει έναν απολύτως ελεγχόμενο βουλευτή (Φερχάτ Οζγκιούρ) εκβιάζοντας ενδεχομένως την εκλογή ενός δεύτερου μέσω από τους μηχανισμούς ελεγχόμενης ψηφοδοσίας των προξενικών μηχανισμών.

Η φανερή (πλέον) ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη

Εκ του παραλλήλου, με την στήριξη που παρέχει σε ορισμένους επωνύμους της μειονότητας , δημιουργεί προσδοκίες στα μέλη της μειονοτικής Generation X για ανάλογη εξέλιξη.Ίσως , γι’αυτό συνωστίζονται όλοι σε ένα τραπέζι με τσάι και αντισηπτικό για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες!!!

Κάποιοι άλλοι , πάλι, πηγαίνουν μέχρι την Άγκυρα για να δηλώσουν υποταγή στην Υψηλή Πύλη και γυρίζουν άπρακτοι ή επιμένουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Πάντως, ο κ Ερντέμ Χουσεΐν φαίνεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ.. Τυχαίο;

Αρθρογράφος