Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Νοτίου Έβρου

6 Μαρτίου 202008:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

…. Χωρίς πολλά εισαγωγικά, ας γνωρίζουν οι αναγνώστες αυτού του σημειώματος, ότι ο Νότιος Έβρος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και εκεί πλέον διεξάγεται ένας ανορθόδοξος πόλεμος ή/και ανταρτοπόλεμος έτσι όπως τα διαβάζαμε στα πανεπιστημιακά εγχειρίδια: πρόκειται για το είδος μάχης με μη συμβατικά μέσα και τακτική σε αντίθεση με τον ορθό ή ορθόδοξο πόλεμο που διεξάγεται από τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις ενός κράτους.

….Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθούμε με τα λάθη που έγιναν, αν και θα ήταν χρήσιμο για κάποιους αρμόδιους και μή να ανατρέξουν σε πρωτογενείς αναλύσεις και επιτόπια ρεπορτάζ συναδέλφων που ασχολήθηκαν με το (λαθρο)μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις του στην Ελλάδα.

….Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι κάτοικοι των Παραμεθορίων Περιοχών και Νήσων πρέπει να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ και να ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ με την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ τις υποκινούμενες ομάδες από την Τουρκία ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ κι ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

….Η έννοια του υβριδικού πολέμου και οι συνιστώσες αυτού γνωστές και ως υβριδικές απειλές είναι καλές για τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και τις δηλώσεις των πολιτικών. Στην παρούσα φάση στον Νότιο Έβρο , δοκιμάζονται πρωτόγνωρες τεχνικές απώθησης κι απόκρουσης διεξάγονται ταυτόχρονα «επιχειρήσεις πληροφοριών και προπαγάνδας» από οργανωμένα κέντρα και με στόχο “ανοργάνωτες” ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν (έστω και αργά) να υπερασπισθούν πατρογονικές εστίες, πάτρια εδάφη και πατρώα γη.

…Στο μέλλον, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε ομάδες ανταρτών που θα μπορούσαν να γίνουν πιο θανατηφόροι, καθώς ένας μικρός τρομοκρατικός πυρήνας στο μέγεθος μιας διμοιρίας θα μπορούσε να αποκτήσει μεγαλύτερη φονική ικανότητα από έναν ολόκληρο στρατό ενός συντεταγμένου κράτους με την συνδρομή πάντοτε ενός ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. Όσο κι αν αυτή είναι μια απογοητευτική σκέψη, ας έχουμε υπόψη μας ότι, χαμηλής έντασης συγκρούσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για ηγετικές δυνάμεις του κόσμου από ό, τι στο παρελθόν.

..Για τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε τους Γενναίους της Βήρας!

Υ.Γ. Παρακαλούνται οι δικαιωματιστές, οι αναλυτές της κλειδαρότρυπας, οι αναλυτές ξένων κέντρων, οι οπαδοί του λάιφ στάιλ Κολωνακίου και περιχώρων καθώς και οι ντόπιοι οσφυοκάμπτες στην Υψηλή Πύλη, όπως και οι κρατικοδίαιτοι προπαγανδιστές ή οι επιδοτούμενοι δημοσιοσχετίστες τοπικών ηγετίσκων πριν απαντήσουν στο παραπάνω σημείωμα ας διαβάσουν τις αναλύσεις που ακολουθούν.

Η «ελληνική μηδενική αντίδραση» και το «τουρκικό κράτος συμμορία»

Στα σταυροδρόμια της λαθρομετανάστευσης

Η άνιση μάχη του “Περσέα” με την “Μέδουσα” της λαθρομετανάστευσης στην ΠΑΜΘ

Η λαθρομετανάστευση απασχολεί την κοινή γνώμη της Ροδόπης

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους μετανάστες στη Θρακη- Ελλιπής εως ανύπαρκτος ο σχεδιασμός της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ

Η Θράκη παραμένει ενεργή “πύλη εισόδου” τζιχαντιστών

Η (λαθρο)μετανάστευση απειλεί την Θράκη;

Οι λαθρομετανάστες τρομοκρατούν τα Πομακοχώρια του Έβρου

Αίσθημα ανησυχίας στην Ροδόπη προκαλεί η “αντικανονική” μετανάστευση

“Χερσαία απόβαση” παρατύπων μεταναστών στον Ίσαλο – Ανοχύρωτη η Θράκη!

Συνεχίζεται ο υβριδικός πόλεμος εντυπώσεων της Τουρκίας στην Θράκη χωρίς ελληνικά αντίμετρα

20 ερωτήσεις για την «επόμενη μέρα» της «Μάχης του Έβρου» (video)

Αρθρογράφος