“Άλαλα” μέσα ενημέρωσης στην Ελληνική Θράκη θέλουν ο Λεβέντ Σαδίκ και οι σύμβουλοί του…

13 Ιανουαρίου 202016:36

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η ελληνική κοινή γνώμη και ιδιαίτερα οι Θρακιώτες,πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι:

“Ο Δικηγόρος Ποινικολόγος κ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ συνήγορος υπεράσπισης Μουσουλμάνου εκδότη ηλεκτρονικής εφημερίδας τής Ξάνθης κατηγορούμενου για συκοφαντική δυσφήμιση Άρθρ.362,363ΠΚ για δημοσίευμα πού σχετίζεται με το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο και τήν σύγκληση του στην Κομοτηνή.
Κατόπιν έγκλησης του Μουσουλμάνου ισχυρού επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ Αμέτ γιού τού πρώην Μουσουλμάνου βουλευτή Ροδόπης Σαδίκ.
Ο οποίος μάλιστα έστρεψε εναντίον του και Αγωγή αποζημίωσης ηθικής βλάβης που συζητήθηκε στα Αστικά Δικαστήρια.
Υπόθεση που απασχολεί έντονα τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά και της Θράκης και δικάζεται στις 14.1.2029 στο Τριμελές Πλημμελ/κείο Ροδόπης. “

14.1.2019Τριμ.ΠλημΡοδόπηςΗ Δίκη Μουσουλμάνου εκδότη ηλεκτρονικής εφημερίδας Ξάνθης[Η προηγούμενη σχετική Ανακοίνωση…

Gepostet von Vassilios Noulezas am Montag, 13. Januar 2020

Όπως ήταν αναμενόμενο αναζητήσαμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εκδικαζόμενη υπόθεση, η οποία ανάγεται στο (όχι και τόσο) μακρινό έτος 2016! Πιο συγκεκριμένα:
1. Σε δημοσίευμα και ανάρτηση του γνωστού trakyaninsesi του κ. Αμπντουλαχήμ Ντεντέ ασκείτο κριτική για τις δραστηριότητες του Λ. Σαδίκ ο οποίος προσπαθούσε τότε να καθιερωθεί ως εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Ελλάδα
2. Ο συντάκτης του κειμένου αμφισβήτησε τον τρόπο που εξελέγη ο Λ. Σαδίκ στον συγκεκριμένο φορέα ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ θεωρώντας ότι κάποιοι κύκλοι τον επέβαλαν και με αντικανονικές διαδικασίες τον εξέλεξαν οι επιχειρηματίες – σύνεδροι που συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων ως εκπρόσωποι από τα Βαλκάνια, παρακάμπτοντας άλλον επιχειρηματία ΄που είχε συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους
3. Ο συντάκτης του άρθρου άσκησε κριτική για τον τρόπο που ο Λεβέντ Σαδίκ διοργανώνει εκδηλώσεις και συνέδρια για προπαγανδιστικούς λόγους και τα έξοδα τα καλύπτει με αδιαφανή τρόπο όχι όμως από τα δικά του χρήματα. Στο κείμενο, υπήρχαν υπαινιγμοί για τον τρόπο που διαχειριζόταν τα χρήμα από τον Συνεταιρισμο Καπνού.
4. Υπήρχε αναφορά στον τότε Τούρκο πρόξενο Αλή Ριζά Ακιντζί με την επισήμανση ότι όλες οι εκδηλώσεις στην Θράκη γίνονται συμφωνα με τις επιθυμίες του ίδιου και των άλλων Πρόξένων.

Ανατρέχοντας σε δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου εκείνης της εποχής, ελληνόφωνου και τουρκόφωνου, διαπιστώνουμε ότι αποτελούσε κοινό τόπο η διαπίστωση πώς ο Λεβέντ Σαδίκ ήθελε να δημιουργήσει το προφίλ μελλοντικού πολιτικού ηγέτη που θα συνενώσει όλες τις φιλοτουρκικές δυνάμεις στα Βαλκάνια με αδιαφανείς πόρους κατ’αρχάς με τους οποίους είχε εξελιχθεί σε νούμερο 1 αγοραστή ελληνικού βαμβακιού και επιδιώκοντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε καπνά και κεράσια.

Σε αυτά τα πλαίσια είχε αναπτύξει και ιδιαίτερα θερμές οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις με τα Θρακικά Εκκοκιστήρια και τον κ. Σταμάτη Κουρούδη , στον οποίον απένειμε ο Λεβέντ Σαδίκ και αναμνηστική πλακέτα από το Διεθνές Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Τουρκίας – Επιτροπή Βαλκανικών Χωρών, για τις προσπάθειες του στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Ωστόσο, εκτός από το Trakyansesi καμία άλλη εφημερίδα ή διαδικτυακό μέσο δεν φαίνεται να έχει εγκληθεί εκείνη την εποχή.

Για το αν αληθεύουν ή όχι τα όσα επικαλείται το δημοσίευμα του κ. Α. Ντεντέ ο χρόνος που μεσολάβησε αποτελεί τον καλύτερο αξιολογητή με κορυφαία στιγμή τον Οκτώβριο του 2019, όταν ξαναβρήκαμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο αυτή τη φορά στα Αρριανά!

Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης Agrofest «Φεστιβάλ Γεωργίας- Κτηνοτροφίας» στις 26-27 Οκτωβρίου 2019 στο χωριό Αρριανά Ροδόπης, με συνδιοργανωτές επίσημους τουρκικούς φορείς εντός ελληνικού εδάφους {Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (DEIK)} φέρεται να κατέφθασε στον Δήμο Αρριανών, κλιμάκιο από την γείτονα και έψαξε τις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με ηλεκτρονικά μέσα». Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Λεβέντ Σαδίκ.

Σχετικά με την επιλεκτική ευθιξία του Λεβέντ Σαδίκ είχαμε ασχοληθει προσφάτως, όταν απείλησαν αυτός και οι σύμβουλοί του με μηνύσεις το Komotinipress και τον συντάκτη του για άρθρο που αποτύπωνε ουσιαστικά προσωπικές αξιολογικές κρίσεις και συμπεράσματα του αρθρογράφου, ο οποίος επιχειρούσε να ερμηνεύσει παρόμοιες συμπεριφορές και δράσεις του Λεβέντ Σαδίκ, με αναγωγές στην Θράκη και ευρύτερα.

Ο Λεβέντ Σαδίκ, καλείται εκ νέου να επιλέξει τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην Ελληνική Θράκη ως άτομο, ως προσωπικότητα αλλά και ως προβεβλημένο τέκνο της μουσουλμανικής μειονότητας με πολυσχιδή κοινωνική δράση και επαγγελματική δραστηριότητα.

Στην Ελληνική Θράκη της Ευρωπαϊκής Ελλάδας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες η Ελευθεροτυπία και η Ελευθερία της Έκφρασης και η “αλαλία” δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία που μπορεί να ανέχεται ακόμη και αυτούς που την απειλούν!

Αρθρογράφος