Σαββατοκύριακο προετοιμασίας και καλύψεων για τους Διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης

21 Ιουνίου 201808:09

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την προγραμματισμένη ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου (2918μ.), μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποίησαν δύο αναβάσεις στην ορεινή Ροδόπη.

Η πρώτη το βράδυ του Σαββάτου, με βάση το κέντρο εκπαίδευσης της ομάδας (Στρατιωτικό Φυλάκιο Μαχαίρα) προς την κορυφογραμμή του Καλόγερου σε μια μοναδική νυχτερινή διαδρομής 8χλμ.

Το πρωί της Κυριακής ακολούθησε πορεία προς την κορυφή του Παπίκιου όρους (1487μ.) από διασώστες μέσα από δύσβατα μονοπάτια και πανέμορφα δάση ολοκληρώνοντας μία κυκλική διαδρομή 11 χιλιομέρων.

Το ίδιο απόγευμα 7μελες κλιμάκιο εθελοντών διασωστών κάλυψε την εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS που έλαβε χώρα στο κεντρικό πάρκο της Αγίας Παρασκευής της Κομοτηνής με τη στήριξη και συμμετοχή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Η εκδήλωση με την ονομασία ” παίδες εν δράσει” ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με πληθώρα δραστηριοτήτων και δράσεων.

 

 

Αρθρογράφος