Πρόκληση Μουσταφά Σεντόπ στην Κομοτηνή: “Η Θράκη έχει γίνει κρατική πολιτική της Τουρκίας!”

8 Απριλίου 202419:28

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στα επαναμβανόμενα πλαίσια της δράσης του παραερντογανικού καθεστώτος και του παρακρατικού ισλαμοφασιστικού κατεστημένου της μειοψηφούσης Προξενικής Μειονότητας κινήθηκε η επίσκεψη-αστραπή του πρώην Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (TBMM) κ. Mustafa Şentop.

Σε ένα προστατευμένο περιβάλλον ο κ. Μουσταφά Σεντόπ συμμετείχε σε προσευχή tarawih σε τέμενος της Κομοτηνής ενώ μετείχε και σε πρωϊνή κατάλυση νηστείας sahur στο κτίριο της πρώην ΤΕΝΚ.

Υπαίθρια σύναξη του παρακρατικού πολιτικού ισλάμ κι Εγκαθέτων στην Κομοτηνή

Απευθυνθείς στους ομόφρονες κι ομοδόξους του, ο Τούρκος Αξιωματούχος τόνισε ότι: Θα ήθελα να πω ότι υπάρχει μια διαφορετική αγάπη για εσάς στις καρδιές 85 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Τουρκία. Η προσέγγιση της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των συγγενών, των αδελφών και των προβλημάτων τους στον έξω κόσμο έχει αλλάξει ριζικά. Υπάρχει τώρα μια νέα κατανόηση και ένα νέο παράδειγμα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι πλέον πολιτική ενός πολιτικού κόμματος. «Αυτό έχει γίνει πλέον κρατική πολιτική της Τουρκίας». είπε.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, και η συνοδεία του αναχώρησαν από την Κομοτηνή για να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιά θέση παίρνουν οι εικονιζόμενοι Εγκάθετοι και Παρακρατικοί στα παραπάνω, ειδικά οι Αιρετοί που έχουν ορκισθεί στο Ελληνικό Σύνταγμα

Αντί Επιλόγου

Περιοδεία Μ. Σεντόπ στα Βαλκάνια- Προαναγγελία σκηνικού κρίσης

Στο πνεύμα του παντουρκισμού η επίσκεψη Μ. Σεντόπ στην Β. Μακεδονία

Ο χορηγός του Πανθρακικού ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

Αρθρογράφος