Ο χορηγός του Πανθρακικού ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης

2 Οκτωβρίου 202219:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την 1η Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της 27ης περιόδου 6ου Νομοθετικού Έτους της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας όπου μετά τον εναρκτήριο λόγο του Προέδρου κ. Μουσταφά Σεντόπ ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρ. Τ. Ερντογάν συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Τζελάλ Αντάν.

Από την εναρκτήρια ομιλία του κ. Mustafa Şentop δεν παρέλειψαν οι αναφορές του στον αναθεωρητικό τουρκισμό και το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας” τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις του κόσμου, ιδιαίτερα τα κράτη της περιοχής, δεν πρέπει να κάνουν το λάθος να αδιαφορούν για τις απαιτήσεις της Τουρκίας που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, τα ιστορικά και γεωγραφικά της δικαιώματα, ο Σεντόπ είπε: «Σκεπτόμενος ότι το αγαπημένο μας έθνος μπορεί να τα παρατήσει μια ίντσα της γης μας, μια σταγόνα της Γαλάζιας Πατρίδας, είναι για όσους σκέφτονται έτσι, θα είναι ένα μοιραίο και καταστροφικό λάθος. Οι ευαισθησίες μας που δίνουν προτεραιότητα στη φιλία, τη διπλωματία και την ειρήνη φυσικά θα συνεχιστούν από εδώ και στο εξής. , αυτή η ευαισθησία δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο εθνικός μας χαρακτήρας, που δεν αφήνει ατιμώρητο το καλό και το κακό ατιμώρητο, δεν θα διστάσει να επιβάλει όρια στον άδικο λαό που είναι εχθρικός προς την Τουρκία». είπε.

Στο πνεύμα του παντουρκισμού η επίσκεψη Μ. Σεντόπ στην Β. Μακεδονία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επίσης εκφώνησε μία προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία στην τελετή έναρξης του νέου νομοθετικού έτους της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας τονίζοντας ότι “Η πολιτική πρόκλησης και έντασης δεν είναι προς όφελος κανενός” με σαφείς αναφορές και έμμεσες απειλές προς την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της “Ρωμαίικης Διοίκησης Νότιας Κύπρου” ενώ στο μέρος της ομιλίας του για την εξωτερική πολιτική, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι “η ενθάρρυνση της Ελλάδας που εξοπλίζει τα νησιά είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη συμμαχία, λέγοντας πως «Η πολιτική της πρόκλησης και της έντασης δεν είναι και δεν θα είναι προς όφελος κανενός».

Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag, ο Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Derya Yanık, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Vedat Bilgin, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez, Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Nureddin Nebati, Υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu, Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, Υπουργός Εθνικής Παιδείας Mahmut Özer, Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank, Υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, Υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας Vahit Kirişci, Υπουργός Εμπορίου Mehmet Muş, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Adil Karaismailoğlu, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Yaşar Güler και επίπεδο διοίκησης TAF, Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun, Προεδρικός εκπρόσωπος İbrahim Kalın, Διαμεσολαβητής Sheref Malkoç,Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir και ο κυβερνήτης της Άγκυρας Vasip Şahin παρευρέθηκαν επίσης στη συνεδρίαση.Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Zühtü Arslan, ο Πρόεδρος του Ακυρωτικού Δικαστηρίου Mehmet Akarca, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Zeki Yiğit, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Metin Yener, οι πρώην Πρόεδροι της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Bülent Arınç και Cemil Çiçek .

Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αποστολών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει για την Ελλάδα, η παρουσία της Οικογενείας του αειμνήστου Σαδίκ Αχμέτ την οποία εκπροσώπησαν η χήρα κ. Işık Sadık Ahmet και ο γιος της Levent Sadık Ahmet με την ιδιότητα του Προέδρου του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK).

Και οι δύο ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι από την ανώτατη πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Τουρκίας ενώπιον της οποίας εξέθεσαν “τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη κατά την πρόσφατη περίοδο” ευχόμενοι στον Πρόεδρο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Mustafa Şentop και στο επιτελείο του καλή επιτυχία στη νέα νομοθετική περίοδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Λεβέντ Σαδίκ είναι και ο επίσημος χορηγός φανέλας του Πανθρακικού.

Λεβέντ Σαδίκ και Πανθρακικός: Κάτι παραπάνω από μία χορηγία φανέλας…

Αρθρογράφος