Ποιοί δεν θέλουν να επισκεφθεί την Ηλιόπετρα ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης;

15 Μαρτίου 201901:33

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την παραμονή της επίσκεψης του Αρχηγού της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ν. Ροδόπης και Ξάνθης, κι ενώ ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της περιοδείας του, ένα περίεργο, προχειρογραμμένο κι ασύνδετο κείμενο αναρτήθηκε σε ιστολόγιο της περιοχής, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ απέτρεπε την επίσκεψη Μητσοτάκη στον οικισμό Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται -μόνον- στην εμπάθεια του (ανώνυμου) συντάκτη αλλά κυρίως στην απάθεια των στελεχών της ΝΔ στην περιοχή που εκθέτουν με τρόπο απρεπή τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την αδυναμία αντίδρασής τους.

Τα τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ, επιδίδονται σε έργα και πράξεις επαρχιακών κομματαρχών εποχής “Μαυρογιαλούρου” χάνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την συνολική εικόνα της πολιτικής πραγματικότητας στην περιοχή της Θράκης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Ηλιόπετρα έγινε γνωστή όταν στις 28/3/2017,μετά από έλεγχο που έγινε στο τζαμί στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, και σε βοηθητικό χώρο στο προαύλιο εντοπίσθηκαν κρυμμένα δύο πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και 30 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων μεταξύ των οποίων και πολεμικού τυφεκίου. Τα όπλα και οι σφαίρες εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ συνελήφθη ο ιμάμης για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίθηκε για την υπόθεση.

Η όλη υπόθεση κινητοποίησε τις αρμόδιες Αρχές αλλά ενεργοποίησε και τα αντανακλαστικά διαφόρων μηχανισμών που εμπλέκονται στην περιοχή και απειλούν την εύθραυστη σταθερότητά της.

Από την μία πλευρά είχαμε μία τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. που σε συνεργασία με την Κοινότητα των Πληροφοριών στην περιοχή αξιοποίησαν τα διαθέσιμα στοιχεία και κατάφεραν πλήγμα στους άγνωστους (;) “αντιπάλους” ενώ από την άλλη δημιουργήθηκε ένα πολυεπίπεδο αντίβαρο πολιτικής και διπλωματικής διαχείρισης η οποία πρέπει να αξιολογηθεί αναλόγως χωρίς προκαταλήψεις και σκοπιμότητες που οδηγούν σε παραμόρφωση της πραγματικότητας. Το ζητούμενο είναι η ψύχραιμη αποτίμηση της όλης υπόθεσης!

Η Ελληνική Ηγεσία σίγουρα αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των εξελίξεων σε έναν ευρύτερο γεωπολιτικό περίγυρο στον οποίο εντάσσεται και η Θράκη ως ένα πολυσύνθετο γεωπολιτικό/γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό υποσύστημα. Ο τρόπος προσέγγισης κι επίλυσης τυχόν προβλημάτων εξαρτώνται από τους άξονες προτεραιότητας στην κομματική και πολιτική διαχείριση καθώς και την παραδοσιακή αντίληψη των κομμάτων για ανάλογα θέματα.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να παροτρυνθεί και να επισκεφθεί την Ηλιόπετρα, τον Εχίνο, τον Κένταυρο, τη Γλαύκη, τα Αρριανά, τη Φιλύρα , να αφουγκρασθεί αγωνίες και διαμαρτυρίες κατοίκων, να ενημερωθεί έστω και “στο πόδι” για το τί συμβαίνει, να μυρίσει τον αέρα της Θράκης και όχι να γίνει όμηρος μιας “αναχρονιστικής κομματίλας”.

Δεν θα πρέπει , όμως, και οι συνεργάτες του στην Θράκη να τον εκθέσουν όπως είχαν πράξει με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη η επίσκεψη της οποίας είχε προκαλέσει, αρκετά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της ιδίας αλλά και της στρατηγικής που (πρέπει να ) ακολουθεί το κόμμα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και μάλιστα στον Ν. Ροδόπης.

Για τους μη γνωρίζοντες, η Νέα Δημοκρατία, ήδη από τον Ιούλιο 2018 παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή μας, μέσω ενός μεικτού άτυπου οργάνου που συντονίζεται από τον Τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος και την παρουσία στελεχών που ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα (πρώην υπουργούς, πρέσβεις κ.λπ.) που αξιολογεί την ενημέρωση που φτάνει καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος από την περιοχή της Θράκης.

Σε αυτό το πνεύμα -ίσως- ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης διαβεβαίωνε ότι «Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει» ενώ στα Αρριανά τόνιζε ότι «Σας ζητούμε να εμπιστευτείτε το κόμμα μας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα υπερήφανη, παραγωγική και να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο! Από εδώ, από τα Αρριανά του Νομού Ροδόπης, σας λέω ότι η μειονότητα δε θέλει ψηφοθηρικά δολώματα, αλλά πραγματικές λύσεις! Η μειονότητα μπορεί να ελπίζει στη Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει μέσα από τον Θεσμικό ρόλο του να γνωρίζει το σύμπλοκο της αστάθειας που ενεργοποιείται στην περιοχή της Θράκης και να εγγυηθεί ο ίδιος εκείνα τα αντίμετρα που θα εξασφαλίσουν την λειτουργικότητα μιας βασικής ασφαλιστικής δικλείδας για την αρμονική συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων  προωθώντας την ιδέα μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής και ενός ανανεωμένου Δόγματος Ασφαλείας.

Αρθρογράφος