Ποιοί (δεν) ήξεραν αν/ότι ήταν υπόδικος ο κ. Μπουρχάν Μπαράν;

11 Απριλίου 202411:05

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

«Πυρά», με αφορμή τη διαγραφή του Μπαράν Μπουρχάν, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στον Νίκο Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας πως ο κ. Μπουρχάν Μπαράν έχει νομικές «εμπλοκές» από το 2019 και μάλιστα έχει και κακουργηματική δίωξη σε βάρος του.

Αναρωτιέται στην ανακοίνωση, πώς γίνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην τα γνωρίζει αυτά και να τον διαγράφει τώρα, πέντε χρόνια μετά, με αφορμή την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες.

«Με υπόδικους βουλευτές που είναι ελεύθεροι με εγγύηση, χωρίς να έχει ιδέα, μάλλον δεν είναι ο πιο κατάλληλος να κουνά τη σημαία του κράτους δικαίου» σχολιάζει καυστικά η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο κ. Ανδρουλάκης διέγραψε χθες τον βουλευτή του κόμματός του Μπαράν Μπουχράν. Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως αυτό έγινε μόλις ενημερώθηκαν για την υπόθεσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που σήμερα εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του.
Αλήθεια, ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε ιδέα μέχρι χθες για τις δικαστικές περιπέτειες του βουλευτή του; Όταν το ΠΑΣΟΚ τον κατέβαζε βουλευτή το 2019 και ο ίδιος το 2023 δεν ήξερε ότι ο κ. Μπουχράν είχε σοβαρή νομική εμπλοκή και ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπόδικος; Δεν ήξερε τίποτα για την κακουργηματική δίωξη που έχει εις βάρος του ο βουλευτής του εδώ και χρόνια; Τόσο καλά γνωρίζει τους βουλευτές του ο κ. Ανδρουλάκης; Τόσο πολύ τους «ταράζει στη νομιμότητα»;
Σε κάθε περίπτωση, με υπόδικους βουλευτές που είναι ελεύθεροι με εγγύηση, χωρίς να έχει ιδέα, όπως διατείνεται, μάλλον δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για να κουνάει τη σημαία του κράτους δικαίου!

Μπουρχάν Μπαράν: Ζήτησα άρση της ασυλίας μου – Είμαι αθώος

Την άρση της ασυλίας του γνωστοποίησε ότι ζήτησε ο βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος τέθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, εξ αιτίας ποινικής δικογραφίας που τον αφορά κι εστάλη στη Βουλή από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Προσήλθα σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να ζητήσω την άρση ασυλίας μου για τη διαλεύκανση προσωπικής δικαστικής μου υποθέσεως η οποία εκκρεμεί εις βάρος μου και για την οποία έχω δηλώσει απερίφραστα ότι είμαι αθώος. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και ούτε πρόκειται να κρυφτώ ποτέ, πίσω από ασυλίες και διαδικασίες. Μοναδικός μου γνώμονας είναι να αποδείξω καθ’ ολοκληρίαν την αθωότητά μου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές», ανέφερε ο βουλευτής Ξάνθης σε δήλωσή του.

Ο Μπουρχάν Μπαράν σημείωσε ότι «όσοι επενδύουν πολιτικά εναντίον εμού και του κόμματός μου με αφορμή αυτή την υπόθεση θέλοντας να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός, θα διαψευστούν πανηγυρικά».

Δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται με τις ίδιες αρχές και αξίες για το καλό της κοινωνίας και «δη των πολιτών της Ξάνθης που με εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους».

Γιατί διώκεται ο κ. Μπουρχάν Μπαράν;

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αλλά και τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, ο κ. Μπουρχάν κατηγορείται πως πριν από περίπου δέκα χρόνια συνταγογραφούσε παράνομα ουσίες σε πρόσωπα που δεν τις είχαν ανάγκη.

Οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι ο κ. Μπουρχάν Μπαράν δεν είχε ενημερώσει κανέναν για την δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί, είχε δώσει και στο παρελθόν δικαιώματα.

Η συμμετοχή του στους “17” εναντίον του Komotinipress
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μπουρχάν Μπαράν, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι ένας από τους 17, ο Νο 3 που υπέγραψε μαζί με τους αλλους 16 την φίμωση του Νίκου Αρβανίτη και του Komotinipress.

Εναντίον του έχει κατατεθεί η από 12-10-2022 έγκληση για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (άρθρα 361, 362, 363, 333 παρ. 1 του Π.Κ. και 184 παρ. 1 Π.Κ.)

Αντί Επιλόγου

Όρθιοι για να μην τα σκιάζει η φοβέρα όλα στην Θράκη…

Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ο Εγκάθετος Μπουρχάν Μπαράν

Κατρίνης-Πεταλωτής έκθετοι για την στάση του Μπουρχάν Μπαράν!

Πώς θα πορευθεί ο κ. Ν.Ανδρουλάκης στα παζάρια της Θράκης;

Ιδού ο βουλευτής σας κ. Νίκο Ανδρουλάκη

Ο κ. Μπουρχάν Μπαράν εκθέτει το ΚΙΝ.ΑΛ ή ενεργεί κατόπιν εντολών Ν. Ανδρουλάκη;

Απάντηση κ. Μπουρχάν Μπαράν στο Komotinipress: Έκκληση λογικής και ψυχραιμίας για εμπιστοσύνη και γαλήνη στον τόπο μας

Απαντώντας στον κ. Μπ. Μπαράν (ΚΙΝ.ΑΛ.) για την έννοια της “αυτόκλητης προστατευτικής εθνικοφροσύνης”

Το “Σύνδρομο Μπουρχάν Μπαράν” (ΚΙΝ.ΑΛ.) και η πολιτική του λύση…

Τα “μαχητικά της Άγκυρας” έφτασαν στην Κομοτηνή και απειλούν βουλευτές και δημοσιογράφους

Αρθρογράφος