Περιμένοντας την επόμενη προβοκάτσια από τους Εγκάθετους…

16 Σεπτεμβρίου 202320:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

΄Ανακοίνωση σχετικά με τις καταστροφές που έγιναν στο νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης εξέδωσε η αστυνομία μετά και την σύλληψη του δράστη.

Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί διεξοδικά στο Komotinipress, κάνοντας ρεπορτάζ από την πρώτη στιγμή του συμβάντος.

Οι Εγκάθετοι επενδύουν στον νεκρόφιλο εθνικισμό – Ποιός κρύβεται πίσω από την προβοκάτσια στον Πολύανθο;

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Εγκάθετοι εναρμονισθέντες με τις οδηγίες του τουρκικού Κράτους έσπευσαν να ενοχοποιήσουν την Ελλάδα διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις υπονομεύοντας την δημόσια τάξη και κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το συμβάν τοποθετείται στον Δήμο Ιάσμου, όπου απο το 2020 βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πείραμα power-sharing στην τοπική κοινωνία με το τουρκικό Προξενείο να εκμεταλλεύεται τόσο τις τοπικές πολιτικές ισορροπίες και (ιδιοτελείς) συσχετισμούς  όσο και το φοβικό Ελληνικό Κράτος και κυρίως τους εδώ εκπροσώπους του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

Αναφορικά με περιστατικό φθορών που έλαβε χώρα σε μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης κατά το χρονικό διάστημα από 14-08-2023 έως 02-09-2023, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια διενεργούμενης προανάκρισης από αστυνομικούς αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος τυγχάνει ομόθρησκος ημεδαπός άνδρας, κάτοικος του ανωτέρω οικισμού.

Ο δράστης ομολόγησε το σύνολο των πράξεών του αποδίδοντάς τες σε προσωπικές διαφορές με κατοίκους του παραπάνω οικισμού. Ανωτέρω δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και μη υποβολής σχετικών εγκλήσεων από τους παθόντες.

Αρθρογράφος