Όταν οι Έλληνες Δήμαρχοι υιοθετούν ή ανέχονται την τουρκική ρητορική

10 Ιανουαρίου 202205:10

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η σύμπραξη τουρκοφρόνων στην Άγκυρα στα πλαίσια της εκδήλωσης για τον Αχμετ Σαδήκ μας ξαναθύμισε κάποιες ανθελληνικές συμπεριφορές Ελλήνων Δημάρχων που είτε υιοθετούν είτε ανέχονται την τουρκική ρητορική ακόμη και σε βάρος των Εθνικών Συμφερόντων αλλά και των Θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας.

…Και οι Δήμαρχοι Ροδόπης τίμησαν την 98η επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας στην Κομοτηνή

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο Δήμαρχος Αρριανών και άλλοι επώνυμοι παράγοντες κι εκπρόσωποι φορέων της μειονότητας με ανακοινώσεις, αναρτήσεις και αρθρογραφία (στον μειονοτικό, τύπο) εξέφρασαν τον θυμό τους και την δυσαρέσκειά τους όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη και διακριτή αναφορά στην Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα αλλά και τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Οργανωμένη επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού γιατί μίλησε με τα Ελληνόπουλα στα Πομακοχώρια

Να υπενθυμίσουμε επίσης και την  στάση του γνωστού επίσης Δημάρχου Μύκης κ. Ριντβάν Ντεληχουσεΐν  για το ίδιο θέμα όπου έναν χρόνο νωρίτερα , δημόσια, διαφώνησε με γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο  όταν αυτός αναφέρθηκε στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων στον Εχίνο.

Πιο ενδιαφέρουσα και χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν με τον οποίον έχουμε ασχοληθεί εκτενέστατα στο Komotinipress παρακολουθώντας τον ήδη από τα πρώτα βήματά του στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα που είναι ένας “ασυνήθιστος δήμαρχος”

Ίασμος: “Σύγκρουση Πολιτισμών”, “συμφερόντων” ή “αντίσταση σε αφομοιωτικά σχέδια”;

Η συμμετοχή των Δημάρχων Μύκης, Ιάσμου και Αρριανών ξεφεύγει από την σφαίρα της ιδιωτικής επίσκεψης και όσο κι αν οι ίδιοι απέφυγαν να εκτεθούν υπέρμετρα, παραμένει το ατόπημα της συμμετοχής του σε μία εκδήλωση που ισοδυναμεί με την κήρυξη διπλωματικού πολέμου σε βάρος της Χώρας μας.

Τί σηματοδοτεί η παρουσία των ΤΕΔ στην εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα;

Αρθρογράφος