Οργανωμένη επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού γιατί μίλησε με τα Ελληνόπουλα στα Πομακοχώρια

22 Μαΐου 202109:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Εδώ και δύο ημέρες έχει ξεκινήσει μία ενορχηστρωμένη επίθεση από τα μειονοτικά ιερατεία της Θράκης με στόχο τον Θεσμό του Έλληνα Πρωθυπουργό και το πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη επειδή απευθυνόμενος στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου Πάχνης αναφέρθηκε στα Ελληνόπουλα και τα Πομακοχώρια.

Να επισημάνουμε πως από το ενημερωτικό σημείωμα που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού απουσιάζει η αναφορά στα Πομακοχώρια που όμως είναι καταγεγραμμένη στο βίντεο

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας, το ΚΙΕΦ , ο Δήμαρχος Αρριανών και άλλοι επώνυμοι παράγοντες κι εκπρόσωποι φορέων της μειονότητας με ανακοινώσεις, αναρτήσεις και αρθρογραφία (στον μειονοτικό, τύπο) εκφράζουν τον θυμό τους τόσο για την αναφορά στα Πομακοχώρια όσο και για την παρακάτω δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού:

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική -όπως ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος- έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, αποσαφηνίζοντας ότι η ισοπολιτεία και η ισονομία στη Θράκη «αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά».

Το θέμα μέχρι στιγμής δεν έχει απασχολήσει το σύνολο του τοπικού τύπου ενώ φαίνεται ότι υπάρχει οργανωμένη προώθηση των παραπάνω αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και  τον τουρκόφωνο τύπο.

Δεν έχουμε ακόμη κάποια απάντηση σε αυτή την εκστρατεία προπαγάνδας και εκφοβισμού των Πομάκων από την Ελληνική Κυβέρνηση.

 

 

Αρθρογράφος